back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Αρχίζουν σήμερα και στη χώρα μας οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Η προστασία του αρχίζει 14 μέρες μετά τη λήψη της δόσης, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα.

Η επιχείρηση Ελευθερία επιταχύνει ρυθμούς, καθώς η δυναμικότητα του συστήματος αυξάνεται με την επταήμερη λειτουργία ως τα μεσάνυχτα 1.500 εμβολιαστικών κέντρων.

Στη μάχη μπαίνουν ταυτόχρονα και ιδιωτικά πολυϊατρεία, εργαστήρια και κλινικές. Στόχος είναι να γίνουν τέσσερα εκατομμύρια εμβολιασμοί ως και τον Ιούνιο.

1.387 νέα κρούσματα κορωνοιού το τελευταίο 24ωρο, με το ποσοστό θετικότητας στο 6,45%. 81 ασθενείς κατέληξαν, 783 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Μείωση κατά 3% στην Αττική και 39% στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε το ιικό φορτίο στα λύματα. Αντίθετα, αυξήθηκε κατά 71% στην Αλεξανδρούπολη και κατά 25% στην Πάτρα.

Σε καθεστώς καθολικού lockdown τέθηκε από τις 6 το πρωί η Κάλυμνος.

Την επιτυχή διεξαγωγή του προγράμματος εμβολιασμών στην ΕΕ υπογράμμισε, με ανακοίνωσή της, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Δήλωσε ότι ήδη το 25% των Ευρωπαίων πολιτών έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου, τονίζοντας ότι θα υπάρχουν αρκετές δόσεις για να εμβολιαστεί το 70% έως τον Ιούλιο.

O αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων είναι έτοιμος να εγκρίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας την χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, στις ηλικίες 12-15 ετών, σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται ομοσπονδιακούς αξιωματούχους.

Η Βρετανία θα χορηγήσει τρίτη δόση εμβολίου σε όλους τους πολίτες άνω των 50 ετών το Φθινόπωρο, όπως γράφουν οι Times του Λονδίνου.

Νέο μαύρο ρεκόρ θανάτων στην Ινδία, που έφτασαν τους 3.780 μέσα σε μία ημέρα. Η χώρα είναι πλέον η δεύτερη παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ, που ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια περιστατικά μόλυνσης.

Αντίστροφη μέτρηση για να χτυπήσει ξανά το κουδούνι στις 10 Μαΐου σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια.

Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν στις τσάντες τους τη σχολική κάρτα με τη βεβαίωση του self test που δηλώνεται στην ειδική πλατφόρμα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς κάθε Δευτέρα και Πέμπτη πρωί για την είσοδό τους στο σχολείο.

Από σήμερα έως το Σάββατο τα αυτοδιαγνωστικά τεστ θα δίνονται μόνο σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, διοικητικό προσωπικό των σχολείων και στους φοιτητές που κάνουν πρακτική άσκηση. Οι υπόλοιπες ομάδες δικαιούχων (δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι) θα μπορούν να προμηθευτούν το επόμενο self test από τη Δευτέρα.

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τρόλει και τραμ αύριο η Αθήνα, λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της εργατικής Πρωτομαγιάς. Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.

Προβλήματα αναμένονται και στην ακτοπλοΐα, καθώς 13 ναυτεργατικά σωματεία έχουν κηρύξει απεργία από απόψε τα μεσάνυχτα.

Στις αγορές βγαίνει ξανά το ελληνικό δημόσιο, για τρίτη φορά από την αρχή του έτους.
Ανοίγει πιθανότατα σήμερα το βιβλίο προσφορών για την έκδοση του νέου πενταετούς ομολόγου.

Μέχρι στιγμής το υπουργείο Οικονομικών έχει αντλήσει 6 δισ. ευρώ με χαμηλά επιτόκια, από τα 10 έως 12 δισ. ευρώ που είναι ο αρχικός σχεδιασμός για το σύνολο της χρονιάς.

Η ισπανική δεξιά και η ανερχόμενη πολιτικός της, Ισαμπέλ Ντίας Αγιούσο, θριάμβευσαν στις περιφερειακές εκλογές της Μαδρίτης που διεξήχθησαν χθες. Όπως ανέφεραν, αυτή η νίκη αποτελεί ένα βήμα για την ανάκτηση της εξουσίας σε εθνικό επίπεδο από τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ. Αποχωρεί από την πολιτική ο επικεφαλής των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, μετά την ήττα της Αριστεράς.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν το βράδυ στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 28 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα