back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Η Νέα Νότια Ουαλία ανέφερε το πρώτο περιστατικό μόλυνσης μετά από ένα μήνα

Διαβάστε επίσης

Η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία ανέφερε σήμερα το πρώτο περιστατικό μόλυνσης από την COVID-19 τοπικής μετάδοσης, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του μήνα, προκαλώντας την ταχεία κινητοποίηση των αρχών για την ιχνηλάτηση του πυρήνα της μόλυνσης.

Ένας άντρας στην ηλικία των 50 ετών που είχε διαγνωστεί θετικός στο νέο κορονοϊό επισκέφτηκε έναν κινηματογράφο, εστιατόρια, ένα σταθμό εξυπηρέτησης οχημάτων, αλλά και ένα κρεοπωλείο στα ανατολικά προάστεια του Σίδνεϊ, καθώς ήταν ακούσια μεταδοτικός, σύμφωνα με τις αρχές.

Το αναφερόμενο άτομο δεν ταξίδεψε στο εξωτερικό, ενώ δεν εργάζεται σε επαγγέλματα υψηλού κινδύνου, όπως η καραντίνα των ξενοδοχείων ή τα νοσοκομεία, σύμφωνα με την Κέρι Τσαντ υπεύθυνη των υγειονομικών υπηρεσιών στην ίδια πολιτεία.

«Έτσι, όλες οι συνηθισμένες διαδρομές, στις οποίες θα μπορούσαμε να περιμένουμε ότι κάποιος έχει μολυνθεί δεν έχουν ξεκαθαριστεί» δήλωσε η Τσαντ.

Από τις στενές επαφές του άντρα ζητήθηκε να κάνουν διαγνωστικά τεστ και να απομονωθούν.

Η Αυστραλία σε μεγάλο βαθμό αντιμετώπισε το ξέσπασμα του κορονοϊού μέσω της επιβολής μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, συνοριακών ελέγχων, αλλά και την εφαρμογή συστημάτων ταχείας ιχνηλάτησης, με τα περιστατικά μόλυνσης να είναι λίγο περισσότερα από 29.800 και 910 θανάτους, από την έναρξη της πανδημίας. Η χώρα, ανέφερε μηδενικά περιστατικά μόλυνσης τις περισσότερες ημέρες της χρονιάς που διανύουμε.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα