back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην τελική ευθεία για το άνοιγμα των σχολείων με self test

Διαβάστε επίσης

Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων των σχολείων. Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία θα υποδεχτούν ξανά τους μαθητές την Δευτέρα 10 Μαΐου, με υποχρεωτικά self test δύο φορές την εβδομάδα.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από τους γονείς στην απόκτηση την self test από τα φαρμακεία τις επόμενες ημέρες, γιατί οι διαθέσιμες ημέρες είναι λίγες και σε κάποια ενδέχεται να υπάρχει προσωρινή έλλειψη. Μετά την διενέργεια των self test, είναι απαραίτητο να γίνει η δήλωση με τα αποτελέσματα των στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει επίσης ανακοινώσει ότι δεν θα  πραγματοποιηθούν φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, αφενός λόγω της  γενικευμένης πίεσης που υφίστανται τα παιδιά εξαιτίας της πανδημίας, αφετέρου για να δοθεί η δυνατότητα  δια ζώσης εμβάθυνσης της ύλης, καθώς και η δυνατότητα διάδρασης μαθητών και εκπαιδευτικών. Ο βαθμός ετήσιας επίδοσης κάθε μαθητή θα προκύψει από το μέσο όρο των βαθμών α’ και β’ τετραμήνου.

Το σχολικό έτος για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά θα παραταθεί έως και την Παρασκευή 25 Ιουνίου, ενώ για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έως και την Παρασκευή 11 Ιουνίου.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και την Τρίτη 15 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια. Μετά τις 20 Μαΐου δίνεται η δυνατότητα έναρξης των κατατακτήριων εξετάσεων στα Πανεπιστήμια.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα