back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υποχωρεί από την Τρίτη ο υδράργυρος

Διαβάστε επίσης

Πολύ υψηλές για την εποχή ήσαν οι μέγιστες θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και τη Δευτέρα του Πάσχα. Μάλιστα στην Κρήτη, την Πελοπόννησο και την Αττική, η θερμοκρασία σημείωσε περαιτέρω άνοδο σε σχέση με την Κυριακή του Πάσχα, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στη Γόρτυνα Ηρακλείου Κρήτης με 39,1 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, στην Αττική η υψηλότερη θερμοκρασία σήμερα καταγράφηκε στη Νέα Σμύρνη (33,9 βαθμοί), ενώ στη Λίνδο Ρόδου έφθασε τους 35,4 βαθμούς και στο Κρανίδι Αργολίδας τους 37,1.

Σήμερα αναμένονται λίγες νεφώσεις -πυκνότερες στα βορειοανατολικά- με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες, υποχώρηση της θερμοκρασίας, καθώς επίσης σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια και στο Αιγαίο.

Την Τρίτη

Αναλυτικά, την Τρίτη σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις. Αυξημένες κατά περιόδους θα είναι οι νεφώσεις στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια τμήματα της χώρας και στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 26 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 27, στη Θεσσαλία από 9 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12 έως 28 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στο Καστελόριζο οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 31 και 32-33 βαθμούς αντίστοιχα.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε ολόκληρη τη χώρα από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που μόνο στο Νότιο Αιγαίο θα αγγίξουν πρόσκαιρα τα 6 μποφόρ.

Αναλυτικότερα:

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις και ελαφρώς αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς.

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στη δυτική Μακεδονία αραιές νεφώσεις, από τις βραδινές ώρες πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Τις βραδινές ώρες εκ νέου αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις τις πρωινές ώρες ώρες και βαθμιαία αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 και στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος καιρός. Στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις κατά τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση 4 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τετάρτη

Στα βόρεια αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία από το απόγευμα. Στη υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα κεντρικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα