back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή

Διαβάστε επίσης

Στη κοντινότερη παραλία της περιοχής τους επέλεξαν να περάσουν τη Δευτέρα του Πάσχα αρκετοί Αθηναίοι, με τον υδράργυρο να ξεπερνά κατά τόπους ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στην Αττική η υψηλότερη θερμοκρασία σήμερα καταγράφηκε στη Νέα Σμύρνη αγγίζοντας τους 33,9 βαθμούς, ενώ χθες θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, με την υψηλότερη θερμοκρασία να καταγράφεται το Μεγάλο Σάββατο στην Κρήτη.

Σήμερα Δευτέρα του Πάσχα στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες έως το πρωί. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα, προβλέπονται την Τρίτη στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Αναλυτικότερα

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και όμβρους στα ορεινά, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες και βαθμιαία πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Στη δυτική Μακεδονία αραιές νεφώσεις, από τις βραδινές ώρες πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Τις βραδινές ώρες εκ νέου αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις τις πρωινές ώρες ώρες και βαθμιαία αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 και στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος καιρός. Στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις κατά τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση 4 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα