back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Α. Ροκοφύλλου: Δίνουμε ανάσα στον πολιτισμό, διαθέτουμε δωρεάν τέσσερις πολιτιστικούς χώρους για συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις χορού

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο υλοποίησης του τριετούς σχεδίου για τον πολιτισμό, που έχει ως βασικό πυλώνα την έμπρακτη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στον χώρο του πολιτισμού που έχουν πληγεί από την πανδημία, ο Δήμος Αθηναίων – όπως ανακοίνωσε- προχωρά στη δωρεάν διάθεση χώρων και εξοπλισμού για την πραγματοποίηση παραστάσεων και συναυλιών.

Σε αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον και φιλόδοξο πρόγραμμα, αναφέρθηκε η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), κ. ‘Αννα Ροκοφύλλου μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Όπως εξήγησε, απευθύνουν μέχρι τις 20 Μάϊου πρόσκληση στους ανθρώπους του πολιτισμού προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους και εκείνοι από την πλευρά τους, θα διαθέσουν δωρεάν τέσσερις πολιτιστικούς χώρους του Δήμου με τον απαραίτητο εξοπλισμό και τις σχετικές υποδομές, προκειμένου να διοργανωθούν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις χορού.

Ειδικότερα οι χώροι οι οποίοι θα διατεθούν σε καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές
ομάδες είναι οι εξής:

Η Τεχνόπολη για την πραγματοποίηση συναυλιών, τα Θέατρα Κολωνού και Γκράβας για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, ενώ όπως ανέφερε η κ. Ροκοφύλλου, φέτος υπάρχει και μια καινοτομία. Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για τον πολιτισμό θα συμπεριληφθεί και ο ιστορικός κινηματογράφος ΑΒ, τον οποίο πήρε ο Δήμος, θα τον παραδώσει ως θερινό κινηματογράφο και θα διατεθεί για να πραγματοποιηθούν παραστάσεις χορού.

Επισήμανε ότι ο απολογισμός των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του 2020, παρά την πανδημία, έκλεισε με θετικό πρόσημο.

«Αυτό το πρόγραμμα υλοποιήθηκε και πέρυσι, στο τέλος Ιουλίου, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, οπότε διακόψαμε απότομα λόγω πανδημίας αλλά τελικά καταφέραμε να διοργανώσουμε 116 εκδηλώσεις, τις οποίες παρακολούθησαν 31.000 θεατές. Το αγκάλιασε πέρυσι ο κόσμος και θα το κάνει και φέτος. Ο κόσμος διψάει για πολιτισμό», τόνισε.

Επίσης, διευκρίνισε ότι κατά τη διάρκεια των περσινών εκδηλώσεων, δεν εντοπίστηκε ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού, καθώς τηρήθηκαν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας.

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξη για το φετινό καλοκαίρι :«Βγαίνουμε από την πανδημία και νομίζω ότι θα περάσουμε ένα ωραίο καλοκαίρι με ποιότητα και πολιτισμό».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] και όπως σημείωσε η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, η αξιολόγηση, η επιλογή και ο προγραμματισμός των προτάσεων που θα υποβληθούν, θα πραγματοποιηθούν από την Επιτροπή Εκδηλώσεων και το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων.

«Ελπίζουμε από το τέλος Ιουνίου να ανοίξουμε και να προγραμματίσουμε από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο ωραίες εκδηλώσεις για τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα