back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λ. Παππά: Το πρώτο Υπνωτήριο προσφέρει σε άστεγους ανήλικους τη στήριξη που χρειάζονται και έναν ασφαλή χώρο

Διαβάστε επίσης

Ένα πρωτοπόρο εγχείρημα, το πρώτο Υπνωτήριο για άστεγους ανήλικους άνοιξε τις προηγούμενες ημέρες τις πύλες του στην Αθήνα, το οποίο δημιούργησε η ”ΜΕΤΑδραση”, σε συνεργασία με σημαντικά ιδρύματα, αλλά και με την σημαντική συμβολή του Δήμου Αθηναίων καθώς και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ειδικότερα, σε συνδυασμό με το Κέντρο Ημέρας και την Κινητή Μονάδα εντοπισμού και στήριξης της ΜΕΤΑδρασης αλλά και με τη συμβολή Ιδρυμάτων που υποστήριξαν την πρωτοβουλία, τα άστεγα παιδιά αποκτούν πλέον ένα προσωρινό πλαίσιο προστασίας που τους προσφέρει τη στήριξη που χρειάζονται καθώς και έναν ασφαλή χώρο όπου θα μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες προσωπικής τους υγιεινής, να τρώνε και να κοιμούνται, μέχρι να εξευρεθεί η πλέον ικανοποιητική μακροχρόνια λύση.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, η πρόεδρος της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης “ΜΕΤΑδραση” με Δράση για την Μετανάστευση και την Ανάπτυξη κ. Λώρα Παππά, δεν έκρυψε τη χαρά και την ικανοποίησή της για την επίτευξη αυτού του οράματος, περιγράφοντας παράλληλα με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετώπιζαν όταν έπρεπε να περιθάλψουν παιδιά που είχαν ανάγκη:

«Η λειτουργία του Υπνωτηρίου για άστεγα παιδιά στην Αθήνα ήταν ένας αγώνας δρόμου για εμάς κι είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα καταφέραμε. Ήταν ένα όραμα από το 2016, όταν βλέπαμε ότι τα ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων αντιμετώπιζαν τραγικές καταστάσεις.

Ερχόντουσαν στα γραφεία μας για βοήθεια, την οποία προσφέραμε την ημέρα, αλλά το βράδυ, καθώς δεν υπήρχε δομή, έπρεπε ή να τα διώξουμε ή να τα οδηγήσουμε σε αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να φιλοξενηθούν σε κρατητήριο».

Το Υπνωτήριο μπορεί αρχικά να φιλοξενήσει μέχρι εξήντα παιδιά ενώ σε βάθος χρόνου θα έχει τη δυνατότητα να φροντίσει έως και εκατό άστεγους ανήλικους.

Όπως εξήγησε η κ. Παππά, πρόκειται για μια δομή η οποία δεν απευθύνεται μόνο σε ασυνόδευτα παιδιά αλλά και σε παιδιά άστεγα ή παιδιά που σε έκτακτες περιπτώσεις – λόγω προβλήματος των γονιών τους- μένουν προσωρινά άστεγα.

«Δεν κάνουμε διάκριση αν είναι προσφυγόπουλα ή κάποια άλλα παιδιά. Η δομή είναι για όλα τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά.

* Όποιος επιθυμεί να επικοινωνήσει με τη ”ΜΕΤΑδραση” μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα https://metadrasi.org/ ή να τηλεφωνήσει στο 214 100 8700.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα