Η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. βρέθηκε μετά από διενέργεια ελέγχων από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων σε κατεψυγμένο παρασκεύασμα από κρέας πουλερικών.
Οι έρευνες γίνονται ειδικότερα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ.
Το προϊόν με την εμπορική ονομασία «ΥΨΗΣΤΟΝ ΜΕΑΤΚΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ» με LOT 07021 έχει ημερομηνία κατάψυξης 12/3/2021 και ανάλωσης πριν από τις 12/3/2022. Παράγεται και συσκευάζεται από την εταιρεία ΜΕΑΤΚΑ ΑΕ στα Σπάτα Αττικής και ελήφθη από την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.
Πάντως, ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη είναι σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Επιπλέον, ο Φορέας καλεί τους πολίτες που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν.
Γιώργος Σάτρας