back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πράσινο φως για τις πληρωμές του προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – Τι προβλέπεται για αναστολές

Διαβάστε επίσης

Αύριο αναμένεται να υπογραφεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα δοθεί το «πράσινο φως» για την πληρωμή των περίπου 20.000 εργαζομένων, οι οποίοι εντάχθηκαν στον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» τον Μάρτιο.

Οι αποζημιώσεις, θα καταβληθούν εντός των επόμενων ημερών.

Επίσης, θα παραταθούν οι αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις και τον Μάιο με τις ίδιες προϋποθέσεις του Απριλίου και την ίδια λίστα ΚΑΔ.

Επιχειρήσεις, οι οποίες σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό θα επαναλειτουργήσουν μετά το Πάσχα περνούν από την λίστα των κλειστών με κρατική εντολή επιχειρήσεων, στην λίστα των ανοιχτών αλλά πληττόμενων.

Επομένως, διατηρούν τη δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή σύμβασης ποσοστό των εργαζομένων τους.

Παράλληλα, θα παραταθεί έως τις 31 Μαΐου η υποχρεωτική τηλεργασία στο 50% του προσωπικού που μπορεί να απασχοληθεί με αυτή τη μορφή εργασίας, ενώ η άδεια ειδικού σκοπού θα αφορά μόνο ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, δεδομένου από τις 10 Μαΐου, αναμένεται η επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Επίσης, κανονικά συνεχίζεται έως το τέλος Ιουνίου, το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Από κλειστή, πληττόμενη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», μια επιχείρηση η οποία από κλειστή με εντολή δημόσιας αρχής καθίσταται πληττόμενη, υποβάλλει ορθή επανάληψη της υπεύθυνης δήλωσης αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων της ως κλειστή, αλλάζοντας μόνο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παρέμενε κλειστή, χωρίς να επιτρέπεται καμία μεταβολή των δηλωθέντων εργαζομένων με αναστολή σύμβασης.

Στη συνέχεια προβαίνει σε νέα υπεύθυνη δήλωση των εργαζομένων που θέτει πλέον σε αναστολή, αλλάζοντας το καθεστώς υπαγωγής της σε πληττόμενη για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα