back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κινητοποίηση υγειονομικών στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν υγειονομικοί στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από κάλεσμα που έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Η Ομοσπονδία, μάλιστα, έχει προκηρύξει για σήμερα στάση εργασίας από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Οι υγειονομικοί ξεκίνησαν την κινητοποίηση τους στην Πλατεία Μαβίλη, απ’ όπου έκαναν πορεία, μέσω της Βασιλίσσης Σοφίας, η οποία κατέληξε στο υπουργείο Υγείας.

Στη διάρκεια της πορείας, οι υγειονομικοί έκαναν μια “στάση” στην Ηρώδου Αττικού -ο δρόμος του Μεγάρου Μαξίμου- για να αφήσουν πασχαλινά καλάθια μπροστά από τις κλούβες της αστυνομίας και στη συνέχεια έκαναν κατάθεση στεφάνου έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο, στη μνήμη των συναδέλφων τους που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Όταν έφτασαν στο υπουργείο Υγείας, συνδικαλιστές έκαναν σύντομες τοποθετήσεις για τους λόγους που οργάνωσαν την κινητοποίηση, ενώ ζήτησαν συνάντηση με κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας.

Η συνάντηση δεν έγινε δεκτή και επικράτησε μικρή ένταση στην πόρτα του υπουργείου, καθώς οι διαδηλωτές ζητούσαν επίμονα να γίνει δεκτή η συνάντηση και σπρώχτηκαν με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν εντός του κτιρίου, χωρίς, ωστόσο, η ένταση να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι υγειονομικοί ζητούν, μεταξύ άλλων:

-την ένταξη τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ)

-την ουσιαστική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

-αυξήσεις στους μισθούς

-μονιμοποίηση των συμβασιούχων

-το χαρακτηρισμό των θανάτων των υγειονομικών ως εργατικών ατυχημάτων

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα