back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ΕΕ ετοιμάζεται να προσφύγει νομικά κατά της AstraZeneca

Διαβάστε επίσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να προσφύγει νομικά εναντίον της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca, αναφέρει το Politico επικαλούμενο Ευρωπαίους διπλωμάτες.

Σύμφωνα με το Politico η Κομισιόν έθεσε το θέμα των νομικών μέτρων κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των μονίμων αντιπροσώπων στην ΕΕ και η πλειονότητα των χωρών της ΕΕ δήλωσε ότι θα στήριζε μια προσφυγή κατά της φαρμακοβιομηχανίας για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των δόσεων του εμβολίου της κατά της covid-19 στην Ένωση

Στόχος της προσφυγής είναι η AstraZeneca να υποχρεωθεί να παραδώσει στην ΕΕ τις δόσεις του εμβολίου της που αναφέρονται στο συμβόλαιο που έχει συνάψει με το μπλοκ, εξήγησε διπλωμάτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Δύο ευρωπαίοι διπλωμάτες που συμμετείχαν στην συνεδρίαση αποκάλυψαν ότι δόθηκε προθεσμία μέχρι το τέλος της εβδομάδας ώστε  να ενεργοποιηθούν οι νομικές διαδικασίες κατά της φαρμακοβιομηχανίας

Η AstraZeneca προκάλεσε την οργή της ΕΕ τον Ιανουάριο όταν ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι σε θέση να παραδώσει τον αριθμό των δόσεων που συμφώνησε με την Κομισιόν.  Μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου, η εταιρεία παρέδωσε 30 εκατομμύρια δόσεις σε χώρες της ΕΕ, αντί των 100 εκατομμυρίων δόσεων που είχε υποσχεθεί στη σύμβαση. Οι ελλείψεις προκαλέσαν προβλήματα στην εκστρατεία εμβολιασμού σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Η εταιρεία έχει προβλέψει ότι θα παραδώσει περίπου 70 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του δεύτερου τριμήνου του έτους, ενω η σύμβαση  ορίζει την παράδοση  300 εκατομμυρίων  δόσεων.

 

Πηγή: Politico

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα