Οι φράουλες εκτός από πολύ ωραίο χρώμα και γεύση έχουν πολλά θρεπτικά στοιχεία και πρσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα σε όσους τις καταναλώνουν. Περιέχουν πλήθος βιταμινών, όπως είναι οι B1, B2, B3, B6, και E.
Οι φράουλες ρίχνουν το ρίσκο εμφάνισης καρδιαγγεικών παθήσεων. Περιέχουν αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή που εμποδίζουν την αύξηση της κακής χοληστερίνης, η οποία με τη σειρά της βουλώνει τις αρτηρίες οδηγώντας στα ανάλογα προβλήματα της καρδιάς.
Επιπλέον, ενισχύουν την αντιφλεγμονώδη δράση του οργανισμού, προωθώντας την υγεία της καρδιάς.
Ενισχύουν τη μνήμη
Σχετική μάλιστα έρευνα νευρολογικού κέντρου, δείχνει πως η κατανάλωση 2 μερίδων φράουλας τη μέρα, καθυστερεί την απώλεια μνήμης που επέρχεται με το πέρασμα του χρόνου, στις γυναίκες.
Η υψηλή περιεκτικότητα, της φράουλας, σε βιταμίνη C, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από τις διάφορες λοιμώξεις. Μία κούπα φράουλες, περιέχει το 100% της ημερήσιας προτεινόμενης δόσης της βιταμίνης C, γι΄αυτό έχετε το νου σας κάθε άνοιξη που είναι η εποχή τους, να τρώτε πολλές.
Εάν έχετε εντερικά προβλήματα, τότε οι φυτικές ίνες της φράουλας, θα σας βοηθήσουν να τα αντιμετωπίσετε, ενώ θα συμβάλλουν και στη διατήρηση των καλών επιπέδων ζαχάρου στο αίμα σας. Οι διαβητικοί άλλωστε, έχουν το ελεύθερο να τρώνε φράουλες, δεδομένου του χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη του φρούτου.