back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Τη μείωση από φέτος σε μόνιμη βάση της προκαταβολή φόρου από το 100% στο 55% για όλα τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και στο 70% φέτος για τα νομικά πρόσωπα ανακοίνωσε νωρίτερα μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Συνολικά ανακοινώθηκαν πέντε ελαφρύνσεις. Ανάμεσα σε αυτές και η επέκταση της αναστολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα και για το έτος 2022.

Στις 14 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Σε γυμνάσια και λύκεια δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις, ενώ το διδακτικό έτος παρατείνεται έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τη δευτεροβάθμια.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε χθες και ο πρωθυπουργός, στις 10 Μαΐου ανοίγουν εκ νέου δημοτικά και γυμνάσια.

Μικρή ένταση νωρίτερα έξω από το υπουργείο υγείας όπου παραμένουν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι των νοσοκομείων διεκδικώντας την ένταξη τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο χώρο της υγείας. Η συνάντηση που ζήτησαν οι υγειονομικοί με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας δεν έγινε δεκτή και τότε οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που βρίσκεται εντός του υπουργείου. Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές με τις ασπίδες, χωρίς να γίνει χρήση χημικών,

Συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία αντιδρώντας στην τροπολογία Χατζηδάκη, με την οποία εντάσσονται δικηγόροι και λογιστές στην απονομή των συντάξεων. Σε λίγη ώρα στο ίδιο σημείο θα συγκεντρωθούν και τα κλαδικά σωματεία του Εμπορίου.

Την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους μέσω της άμεσης μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, ζήτησαν οι 150 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν πριν από λίγο.

Όπως επεσήμαναν, μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ διορίστηκαν μόλις δέκα εργαζόμενες, ενώ όσες προσέφυγαν δικαστικώς, θα παραμείνουν στη θέση τους έως το τέλος Ιουνίου, με προσωρινή διαταγή.

Αντίστροφη μέτρηση για την εστίαση, η οποία μετά από 6 μήνες λουκέτου θα επαναλειτουργήσει από την Δευτέρα 3 Μαΐου στους εξωτερικούς χώρους, με αποστάσεις και μέτρα στα πρότυπα του φθινοπώρου.

Για την πλατφόρμα επιδότησης ΕΣΠΑ για τις επιχειρήσεις εστίασης μίλησε νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως τόνισε στόχος της κυβέρνησης είναι ν’ ανοίξει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου ενώ τα χρήματα που θα καταβληθούν θα είναι ανάλογα με τον τζίρο.

Στις 15 Μαΐου ανοίγει και ο Τουρισμός για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με αρνητικό test.

Τα μέτρα είναι σωστά- τώρα αν θα τα πάμε καλά είναι άλλη υπόθεση δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 984 η Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Όπως τόνισε προκειμένου να είμαστε στο σπίτι με παρέα είναι πολύ σημαντικότερο να βγούμε έξω ελεγχόμενα.

Η αιγυπτιακή φαρμακευτική εταιρία Minapharm συμφώνησε να παράγει περισσότερες από 40 εκατομμύρια δόσεις τον χρόνο του ρωσικού εμβολίου Sputnik V όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων

Σε μια στιγμή ισχυρών εντάσεων ανάμεσα σε Δύση και Ρωσία στις 14 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής των ηγετών των χωρών του ΝΑΤΟ, στην έδρα της συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Η βροχή των αστεριών, οι Λυρίδες της άνοιξης θα πλημμυρίσουν και πάλι το νυχτερινό ουρανό. Θα κορυφωθούν αργά τη νύχτα στο στερέωμα του βορείου ημισφαιρίου, όπου ανήκει και η Ελλάδα, προς το ξημέρωμα της Παρασκευής.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, από το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 22 βαθμούς Κελσίου. 21ένας βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα