back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Α. Λινού: Τα μέτρα είναι σωστά, αν θα καταφέρουμε να πάμε καλά είναι άλλη υπόθεση

Διαβάστε επίσης

«Τα μέτρα είναι σωστά, αν θα καταφέρουμε όμως να πάμε καλά, είναι άλλη υπόθεση» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθηνά Λινού.

Τόνισε πως ο κίνδυνος της διασποράς «παραμονεύει» στους κλειστούς χώρους, γι’ αυτό πρέπει να αξιοποιηθούν περισσότερο οι εξωτερικοί.

«Εάν βρισκόμαστε σε εξωτερικό χώρο και τηρούμε όλα τα μέτρα- μάσκες, αποστάσεις και πλύσιμο χεριών- τότε ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού μειώνεται»

Εκτίμησε ότι με τον εμβολιασμό και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας θα μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την υγειονομική κρίση. «Τόσο ο εμβολιασμός όσο και η τήρηση όλων όλα τα απαραίτητων μέτρων προστασίας θα μπορέσουν να μας βγάλουν από αυτή την κρίση»

Τόνισε την ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με κόσμο ενώ αναφορικά με τα self test είπε ότι χρειάζονται προσοχή ώστε να γίνονται σωστά και να μην βγαίνουν λάθος αποτελέσματα.

«’Ολα εξαρτώνται με το πως εκτελεί ο κάθε ένας το self test και κατά πόσο είναι έμπειρος στο να πάρει το δείγμα και να διαβάσει τα αποτελέσματα. Εάν συνυπολογίσουμε ότι το 40% γίνεται με το σωστό τρόπο και το 40% είναι αποτελεσματικό στους ασυμπτωματικούς τότε καταλήγουμε να έχουμε μόνο 16% που έχει κάνει σωστά το τεστ.» 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα