back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Συρίγος: Παλεύουμε για ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ – Κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο

Διαβάστε επίσης

Για δύσκολες ημέρες μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τον Γιώργο Αποστολίδη ο διευθυντής του τομέα Παθολογίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κι επικεφαλής της Γ΄ Πανεπιστημιακής Μονάδας COVID-19 του νοσοκομείου «Σωτηρία», Κώστας Συρίγος.

«Οι κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου μας είναι γεμάτες 100%. Έχουμε επίσης διασωληνωμένους που περιμένουν τη σειρά τους για να μπουν στις ΜΕΘ. Παλεύουμε για ένα κρεβάτι και προσπαθούμε καθημερινά να διαχειριστούμε τους ασθενείς μας. Η πραγματικότητα είναι πιο δύσκολη από εκείνη που αποτυπώνεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» τόνισε σημειώνοντας ότι χαρακτηριστικό του τρίτου κύματος της πανδημίας ότι νοσηλεύονται νέοι άνθρωποι, η νοσηλεία κρατάει περισσότερες ημέρες και είναι πιο βαριά τα περιστατικά.

«Το τρίτο κύμα της πανδημίας μας δίδαξε ότι κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο. Η βρετανική μετάλλαξη επικρατεί κατά 90%, είναι πιο μεταδοτική και πρέπει να πείσουμε τους νέους ανθρώπους να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες» τόνισε ο κ. Συρίγος και ανεφερε ότι υπάρχουν εμβολιασμένοι που νοσούν, αλλά με ήπιο τρόπο. «Σπάνια, σχεδόν ποτέ, δε χρειάζονται Εντατική και πάντα επιστρέφουν σπίτι τους. Το εμβόλιο προστατεύει 100% από τη θνησιμότητα» πρόσθεσε.

Όπως είπε, σε επίπεδο κλινικών μελετών, υπάρχουν πολλές φαρμακευτικές αγωγές κυρίως αντιφλεγμονώδη και αντι-ιικά φάρμακα, τα οποία χρησιμοποιούνται στο ΣΩΤΗΡΙΑ καθώς μετέχει στις μελέτες αυτές.

«Είναι αισιόδοξα τα πράγματα, υπάρχουν θεραπείες στην περίπτωση που κάποιος νοσήσει» κατέληξε ο κ. Συρίγος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα