back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Γερμανία: Ο συμπρόεδρος των Πρασίνων στηρίζει την Μπέρμποκ – Ήθελε ο ίδιος να είναι υποψήφιος

Διαβάστε επίσης

Ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ χαρακτήρισε την ανάδειξη ως υποψήφιας καγκελαρίου του κόμματος της –επίσης– συμπροέδρου Αναλένα Μπέρμποκ, την πιο οδυνηρή της πολιτικής του καριέρας και προσωπική ήττα.

«Η ημέρα της απόφασης ήταν η πιο οδυνηρή της πολιτικής μου σταδιοδρομία, ή ας πούμε καλύτερα η δυσκολότερη. Η συμβολή μου στην επιτυχία των Πρασίνων θα είναι τώρα να υποστηρίζω την απόφαση για την υποψηφιότητα καγκελαρίου προς τα έξω ώστε να μετατραπεί σε πολιτική νίκη, έστω και αν είναι προσωπική ήττα για μένα», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Zeit».

«Δεν ήθελα τίποτα περισσότερο από το να υπηρετήσω αυτήν την χώρα ως καγκελάριος. Και δεν θα το κάνω πια μετά από αυτήν την προεκλογική περίοδο. Ωστόσο, οι Πράσινοι έχουν τώρα την ευκαιρία να κερδίσουν την καγκελαρία με μια ενωτική έξυπνη προεκλογική εκστρατεία. Και αυτό είναι σημαντικότερο από αυτό που πιστεύει κανείς για τον εαυτό του ή επιθυμεί», πρόσθεσε ο Χάμπεκ.

Το προεδρείο των Πρασίνων όρισε προχθές, Δευτέρα, την Αναλένα Μπέρμποκ ως υποψήφια καγκελάριο του κόμματος. Οι δύο συμπρόεδροι είχαν προηγουμένως καταλήξει σε συμφωνία μεταξύ τους.

«Το γεγονός ότι η Αναλένα είναι γυναίκα σε μια κατά τα άλλα ανδρική εκλογική προεκλογική εκστρατεία ήταν ένα κομβικό κριτήριο», είπε επίσης στην συνέντευξή του ο Χάμπεκ, αφού η Μπέρμποκ θα έχει απέναντί της τον πρόεδρο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Άρμιν Λάσετ και τον Σοσιαλδημοκράτη (SPD) Όλαφ Σολτς, οι οποίο είναι επίσης υποψήφιοι καγκελάριοι των κομμάτων τους.

Ο Χάμπεκ στοχεύει τώρα σε υπουργικό αξίωμα για την περίοδο μετά τις εκλογές: «Αν τα πάμε καλά, θα είμαι μέλος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Για μένα, η διαμόρφωση της πραγματικότητας είναι το νόημα της πολιτικής. Για μένα αυτό σημαίνει ευθύνη», όπως είπε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα