back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ένοχος για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ κρίθηκε από τους ενόρκους του δικαστηρίου ο πρώην αστυνομικός, Ντέρεκ Σόβιν. Ο 45χρονος καταδικάστηκε και για τις τρεις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της ακούσιας ανθρωποκτονίας και της βιαιοπραγίας.
Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας σκόρπισε έκρηξη χαράς μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Για ένα “σημείο καμπής στην ιστορία” έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του Φλόιντ.
«Είμαστε όλοι τόσο ανακουφισμένοι», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν σε τηλεφωνική συνομιλία του με τους οικείους του Τζορτζ Φλόιντ.

Μία ώρα πριν ανακοινωθεί η ενοχή του Ντέρεκ Σόβιν, η αστυνομία στο Οχάιο πυροβόλησε και σκότωσε ένα 15χρονο κορίτσι. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, από αυτόπτες μάρτυρες προκύπτει ότι το κορίτσι επιχείρησε να επιτεθεί με μαχαίρι σε άλλο άτομο πριν δεχθεί τα πυρά των αστυνομικών.

Σήμερα η εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα.
Ως την Παρασκευή οι ανακοινώσεις. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους πολίτες. Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσδιόρισε τα μέσα Μαίου ως ορόσημο για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Όσον αφορά τη λειτουργία των εκκλησιών, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προτείνει Ανάσταση στις εννέα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Οι Ιεράρχες εισηγούνται επίσης τη χρονική μετάθεση όλων των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας κατά μία ώρα νωρίτερα, με αναλογία στους ναούς 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Η Αττική παραμένει το επίκεντρο της πανδημίας, καθώς καταγράφηκαν 1799 νέα κρούσματα σε σύνολο 3.789 το τελευταίο 24ωρο. 847 οι διασωληνωμένοι ασθενείς, ενώ 87 κατέληξαν.

Οι εικόνες συνωστισμού στις πλατείες και τα κορωνοπάρτι συνδέονται άμεσα με την αύξηση του ιικού φορτίου που παρουσιάστηκε στα λύματα αυτής της βδομάδας, ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλας Θωμαΐδης. Επεσήμανε πως μπορεί να γίνει έκρηξη του ιικου φορτίου και να δούμε αύξηση των κρουσμάτων την άλλη βδομάδα.

Μία εβδομάδα μετά την επανέναρξη των μαθημάτων στα λύκεια, καταγράφηκαν σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ 1.977 κρούσματα σε εφήβους ως 17 ετών. Σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Παιδείας, μέχρι χθες το πρωί παρέμεναν κλειστά περίπου 200 σχολεία και τμήματα λόγω κρουσμάτων.

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα από 55 έως 59 ετών και το Σάββατο για τις ηλικίες 50 έως 54 ετών.

Πράσινο φως για τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson άναψε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, αναφέροντας ότι πρέπει να προστεθεί η προειδοποίηση για σπάνιους, ασυνήθιστους θρόμβους αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια. Όπως αναφέρει στην έκθεσή του, τα οφέλη του εμβολίου συνεχίζουν να υπερτερούν των κινδύνων για τα άτομα που το λαμβάνουν.

Στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης βρίσκεται το υγειονομικό σύστημα της Ινδίας καθώς η ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού σαρώνει τη χώρα. Τα κρεματόρια λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο, ώστε να αποτεφρωθούν οι σοροί των νεκρών από την Covid – 19.

Χθες, κατεγράφησαν περισσότερα από 259.000 κρούσματα, το ψηλότερο ημερήσιο ποσοστό στον κόσμο και 1.761 θάνατοι, το υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό στην Ινδία, την ώρα που αρκετοί επιστήμονες θεωρούν ότι η ινδική μεταλλαγή του ιού ενδέχεται να μην αντιμετωπίζεται από τα υπάρχοντα εμβόλια. Το Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευσε τα ταξίδια από την Ινδία, αλλά σύμφωνα με αρμόδιες αρχές που επικαλείται η Daily Mail, ίσως να είναι πολύ αργά.

Στην καταβολή χρηματικής αποζημίωσης σε δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων για τα απλήρωτα επαγγελματικά μισθώματα του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου προχωρά από σήμερα η ΑΑΔΕ. Θα πιστωθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το 80% του μισθώματος για κάθε μήνα.

«Κατέρρευσε» η European Super League. Αργά το βράδυ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ, η Τότεναμ και η Άρσεναλ ανακοίνωσαν επισήμως ότι αποχωρούν απ’ το εγχείρημα, ενώ όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, το πρωί θα ακολουθήσει και η Τσέλσι.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα