back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συντάξεις- εξπρές με έξι βήματα

Διαβάστε επίσης

Έξι μέτρα διοικητικού χαρακτήρα για την δραστική μείωση του χρόνου συνταξιοδότησης, περιλαμβάνει η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας.

Ειδικότερα:

Δύο χρόνια πριν από την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να καταθέτουν αίτηση στον e-ΕΦΚΑ για την καταμέτρηση του χρόνου ασφάλισης.

Η υπηρεσία που είναι αρμόδια για την έκδοση της βεβαίωσης αποφαίνεται εντός τριών μηνών από τη συμπλήρωση των κατά περίπτωση απαιτούμενων δικαιολογητικών και καλεί τον ενδιαφερόμενο να συμπληρώσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αν εντοπιστούν ελλείψεις.

Μειώνεται στον ένα μήνα από την υποβολή της σχετικής αίτησης, ο χρόνος κατάθεσης δικαιολογητικών συνταξιοδότησης, από έξι που είναι σήμερα.

Καθίσταται υποχρεωτική η προσυνταξιοδοτική βεβαίωση για περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, ώστε να επιταχύνεται η διαδικασία απονομής μιας σύνταξης.

Επεκτείνεται το τεκμήρια του χρόνου ασφάλισης και στα Δελτία Ατομικής Υπηρεσιακής Κατάστασης (ΔΑΥΚ).Το ΔΑΥΚ συμπληρώνεται ηλεκτρονικά από τον αρμόδιο υπάλληλο της υπηρεσίας από την οποία αποχωρεί ο ασφαλισμένος, ο οποίος συγκεντρώνει και καταχωρεί στο ΔΑΥΚ και τα στοιχεία προϋπηρεσίας σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

Τακτοποιείται το θέμα του χρόνου ασφάλισης στον ΟΓΑ που μέχρι πρότινος ήταν αμφισβητούμενος από τον ΟΑΕΕ. Πλέον αναγνωρίζεται η ασφάλιση στον ΟΓΑ, προσμετρώνται τυχόν ήδη καταβληθείσες εισφορές στον ΟΑΕΕ, ενώ διαγράφονται οφειλές που έχουν προκύψει για το ζήτημα αυτό.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα