back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σκιάθος – Λέρος: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες καθολικού εμβολιασμού

Διαβάστε επίσης

Mετά από τα νησιά μέχρι 5.000 κατοίκους, προχωρά το σχέδιο για οριζόντιο εμβολιασμό χωρίς ηλικιακά ή άλλα κριτήρια, όσων κατοίκων το επιθυμούν και σε νησιά μέχρι 10000 κατοίκων, καθώς στόχος της κυβέρνησης, είναι να γίνουν τα νησιά covid free με δεδομένο ότι ο τουρισμός θα ανοίξει στις 14 Μαΐου.

Στη Λέρο, ξεκίνησαν από την Τρίτη, 20 Απριλίου, ήδη οι διαδικασίες καθολικού εμβολιασμού των κατοίκων, ηλικίας 18 ετών και άνω.

Έχουν μειωθεί στο ελάχιστο τα θετικά κρούσματα με την συνέπια που υπέδειξαν οι πατριώτες μου, καταφέραμε και μειώθηκαν τα θετικά κρούσματα, διότι είχαν αναπτυχθεί κάποια στιγμή ανησυχητικά και πλέον θεωρώ ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, Βεβαίως εξακολουθούμε να προσέχουμε και να διατηρούμε τα μέτρα ασφαλείας, δήλωσε στον Αθήνα 9,84, ο Μιχάλης Κόλιας, δήμαρχος Λέρου.

Τώρα όμως πλέον που άρχισαν οι οριζόντιοι εμβολιασμοί από 18 ετών και άνω, θεωρώ δεδομένο ότι μετά τις 20 Μαΐου που θα έχουν ολοκληρωθεί, θα είμαστε πλέον ένα ακόμη «COVID free» νησί, έτοιμοι να υποδεχτούμε τους επισκέπτες, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κόλιας.

Θεωρώ ότι ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί, επεσήμανε, μετά και το αίτημα, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, προς τον αρμόδιο υπουργό, αλλά και στον υπουργό πολιτικής προστασίας να εμβολιασθούμε.

Ευχαριστώ τον Υπουργό υγείας και τον υφυπουργό τον κ. Χαρδαλιά, διότι μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε ένα βήμα άμεσα προς την ελευθερία και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κάτοικοι έχουνε κουραστεί από το λοκντάουν και περισσότερο από τα οικονομικά προβλήματα, δηλαδή οι επαγγελματίες και όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι δεν δουλεύουν και έχουν κλειστές επιχειρήσεις, είτε ξενοδοχεία είτε καταστήματα εστίασης, περιμένουν με αγωνία να ανοίξουν και να υποδεχτούν επισκέπτες αλλά και μόνιμους πελάτες.
Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα έχουμε πολλούς επισκέπτες, αλλά θεωρώ και με δεδομένο ότι θα έχουμε εμβολιαστεί σχεδόν στο σύνολό του πληθυσμού και αν τελικά λειτουργήσει ο διαβατηριακός έλεγχος και έρχονται επισκέπτες από τα απέναντι τουρκικά παράλια, πιστεύω ότι θα έχουμε τουλάχιστον την ίδια τουριστική κίνηση με πέρυσι.

Η Λέρος είναι ένα πανέμορφο νησί, με πλούσια ιστορία με εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με σύγχρονα φτηνά καταλύματα, υπέροχες γεύσεις και περιμένουμε όλους τους επισκέπτες να έρθουν στο νησί μας να απολαύσουν τις ομορφιές του, καταλήγει.

Κώστας Παπανελόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα