back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μόσχα για συνάντηση Πούτιν-Μπάιντεν: «Πολλά εξαρτώνται από τις ενέργειες των ΗΠΑ»

Διαβάστε επίσης

Για την πραγματοποίηση μιας συνάντησης κορυφής ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Αμερικανό ομόλογό του, πολλά εξαρτώνται από τις περαιτέρω ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η συνάντηση βρίσκεται στην ατζέντα από την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από πρόταση του Μπάιντεν στην οποία δήλωσε ανοικτή η Μόσχα. Μια τέτοια συνάντηση κορυφής σε ουδέτερο έδαφος είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Την ίδια ώρα, στην Ουάσινγκτον για διαβουλεύσεις επιστρέφει ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ρωσία, Τζο Σάλιβαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Μόσχα. «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να μιλήσω απευθείας με τους νέους μου συναδέλφους της κυβέρνησης Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον για την παρούσα κατάσταση των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ρωσία», δήλωσε ο Τζο Σάλιβαν, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του Ρεμπέκα Ρος.

Την Παρασκευή, το Κρεμλίνο προέτρεψε τον Αμερικανό διπλωμάτη να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πάντως, παρά την πρόσφατη αλλαγή του τόνου της Ουάσινγκτον απέναντι στην Μόσχα με την υιοθέτηση αυστηρής στάσης απέναντι στις εξελίξεις στην Ουκρανία και την επιβολή κυρώσεων για ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και για την μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση του 2020 στις ΗΠΑ, το Κρεμλίνο δεν απέρριψε την πρόταση του Τζο Μπάιντεν για την συνάντηση των δύο ηγετών κάπου στην Ευρώπη.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα