18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μεγαλώνει η λίστα των κατηγορουμένων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Διαβάστε επίσης

Λίγο πριν το τέλος της κυρίας ανάκρισης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, μεγαλώνει η λίστα των κατηγορουμένων με ακόμη έναν πρώην αξιωματικό.

Πρόκειται για ένα εκ των δύο πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛΑΣ σε βάρος των οποίων είχαν προσφύγει συγγενείς θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς που κόστισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Σύμφωνα με την αντεισαγγελέα Εφετών κ. Ζωή Νικολάου, το συγκεκριμένο πρόσωπο «όφειλε εκ της θέσεως του να κινητοποιήσει την υπηρεσία στην οποία προϊστατο, ερχόμενος ο ίδιος σε άμεση συνεννόηση και σύμπραξη με το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διαθέτοντας τα εναέρια μέσα της υπηρεσίας του προς παροχή βοήθειας – πληροφοριών προς απεγκλωβισμό κατοίκων από τα μέτωπα της πυρκαγιάς σε συνεννόηση και με τις λοιπές επίγειες και εναέριες δυνάμεις που επιχειρούσαν στο συμβάν».

Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός επισημαίνει πως «τα εναέρια μέσα που διέθετε, όπως προκύπτει και από τις μαρτυρικές καταθέσεις αστυνομικών υπηρετούντων στην Υ.Ε.Μ.Ε.Α. ήταν εξοπλισμένα με προβολείς και κάμερες με δυνατότητα μετάδοσης εικόνας ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύκτας με θερμική απεικόνιση και αναμφίβολα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ασφαλή και έγκαιρη απομάκρυνση κατοίκων και παραθεριστών από τις πληττόμενες περιοχές».

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα