back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Γεροτζιάφας. Αν αρχίσουμε να λέμε στον κόσμο, τελειώσαμε με τον ιό, τότε καταστρέψαμε τις χώρες μας

Διαβάστε επίσης

«Αν αρχίσουμε να λέμε στον κόσμο ότι τελειώσαμε με τον ιό, το μόνο που θα κάνουμε είναι να καταστρέψουμε τις χώρες μας. Ο κορονοϊός θα συνεχίσει να υπάρχει αναμεσά μας με άλλες μορφές» είπε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και γιατρός στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Tenon, στο Παρίσι, Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Αναφορικά με το εμβόλιο της  johnson & johnson, η χρήση του οποίου έχει “παγώσει” μετά από περιστατικά θρομβώσεων στις ΗΠΑ,  ο κ Γεροτζιάφας εκτίμησε πως «ίσως η johnson & johnson να αποσύρει από μόνη της το εμβόλιο»

Για τους εμβολιασμούς είπε πως «βρισκόμαστε σε μια κατάσταση σχεδόν βλέποντας και κάνοντας. Ναι μεν υπάρχει ο κίνδυνος θρόμβωσης, ο οποίος ωστόσο είναι μικρός, ένας στους 100 χιλιάδες. Ο κίνδυνος όμως θρόμβωσης στους άρρωστους, που μολύνονται και με covid ανέρχεται στο 17%»  

Χαρακτήρισε υπερβολές τα όσα ακούγονται για συγκεκριμένη ομάδα αίματος που “παίζει” κάποιο ρόλο στα περιστατικά θρομβώσεων:

«Δεν παίζει κανέναν ρόλο. Αυτό που γνωρίζουμε σήμερα είναι ότι υπάρχουν δυο διαφορετικού τύπου θρομβώσεων μετά τα εμβόλια. Σε ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί με pfizer, έχουμε παρατηρήσει κλασσικές πνευμονικές εμβολές, ενώ για το ΑstraZeneca παρατηρήσαμε μια αυτοάνοση αντίδραση που την πυροδοτεί το εμβόλιο, ένα βαρύ σύνδρομο που πρέπει να το διαγνωστεί νωρίς ,για να γίνουν οι κατάλληλες θεραπευτικές παρεμβάσεις»

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα