back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΕΜΑ: Πιθανή σύνδεση του εμβολίου της Johnson & Johnson με σπάνια περιστατικά θρομβώσεων – Τα οφέλη όμως υπερτερούν των κινδύνων

Διαβάστε επίσης

Στο συμπέρασμα ότι τα ασυνήθιστα θρομβοεμβολικά επεισόδια που έχουν εμφανιστεί σε πολύ μικρό αριθμό εμβολιασμένων στις Ηνωμένες Πολιτείες όντως συνδέονται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατέληξε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Ειδικότερα, η επιτροπή ασφαλείας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων απεφάνθη ότι υπάρχει σύνδεση του εμβολίου της Johnson & Johnson με την εμφάνιση ασυνήθιστων θρομβώσεων με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων και η σχετική προειδοποίηση θα πρέπει να προστεθεί στις πληροφορίες του προϊόντος, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για πολύ σπάνια παρενέργεια του σκευάσματος.

Η επιτροπή έλαβε υπόψιν 8 αναφορές για περιστατικά θρομβώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην πλειονότητά του πρόκειται για γυναίκες κάτω των 60 ετών. Ένα περιστατικό ήταν θανατηφόρο. Παράγοντες κινδύνου δεν έχουν συγκεκριμενοποιηθεί, μέχρι στιγμής.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή, αξιολογεί, ωστόσο, ότι τα οφέλη της χορήγησης του εμβολίου υπερτερούν κατά πολύ των κινδύνων.

 

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: Καλά νέα για την πορεία των εκστρατειών εμβολιασμού σε ολόκληρη την ΕΕ

Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν έκανε λόγο για «καλά νέα για την πορεία των εκστρατειών εμβολιασμού στην ΕΕ» μετά την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Ειδικότερα, η κ. Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε:

«Καλωσορίζω την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για την ασφάλεια του εμβολίου Johnson & Johnson.

Αυτά είναι καλά νέα για την πορεία των εκστρατειών εμβολιασμού σε ολόκληρη την ΕΕ».

Σ.Κυριακίδου: Καλώ τα κράτη μέλη της Ένωσης να ακολουθήσουν τη γνώμη των ειδικών

Ο εμβολιασμός σώζει ζωές υπογραμμίζει η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου, καλώντας τα κράτη-μέλη να ακολουθήσουν τη γνώμη των ειδικών. Συγκεκριμένα, η κ. Κυριακίδου αναφέρει:

«O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είναι σαφής: τα οφέλη του εμβολίου Johnson & Johnson για την COVID-19 υπερτερούν των κινδύνων πολύ σπάνιων και ασυνήθιστων παρενεργειών.

Καλώ τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ακολουθήσουν τη γνώμη των ειδικών μας. Οι εμβολιασμοί σώζουν ζωές».

 

Newsroom Αθήνα 9.84, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα