back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Στάση αναμονής κρατά το υπουργείο Υγείας και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson.

«Αναμένουμε και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων , ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, πιθανότατα ,εντός του Μαΐου», δήλωσε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους ,κατά την τακτική ενημέρωση.

H πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι στις ΗΠΑ «πάγωσε» η χορήγηση του συγκεκριμένου σκευάσματος, μετά τον εντοπισμό έξι περιστατικών σε 6,8 εκατ. δόσεις που είχαν ήδη χορηγηθεί.

Οπως είπε «το εμβόλιο αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα», σημειώνοντας ότι τα εμβόλια «με ιογενή φορέα είναι ανθεκτικά», ενώ το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι «είναι μονοδοσικό».

«Μετά από 49 ημέρες προστατεύει πλήρως από τις εισαγωγές σε Νοσοκομεία και από το θάνατο» πρόσθεσε η κ. Θεοδωρίδου

Εν τω μεταξύ,

Ανοίγει αύριο (Τετάρτη) η πλατφόρμα εμβολιασμού , για την ηλικιακή ομάδα 55 έως 59 ετών

και το Σάββατο (24/4) για την ηλικιακή ομάδα 50 έως 54 ετών. Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους «τα περισσότερα διαθέσιμα ραντεβού είναι για το εμβόλιο της ΑstraZeneca.

Την ίδια ώρα,

Τον υψηλότερο αριθμό διασωληνωμένων απ’ την αρχή της πανδημίας, ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, καθώς 847 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ,ενώ 78 κατέληξαν.

1.607 τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο , 675 καταγράφονται στην Αττική, και 216 στη Θεσσαλονίκη.

 

Ο τρόπος λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων αυτών, την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνομιλίας που είχε χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

 

«Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε έναν συμψηφισμό, ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πρόσθεσε:

«Το θέμα δεν είναι μόνον ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν, αλλά κάποιοι φοβούνται κυρίως στα νησιά. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος», συμπλήρωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών

Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για το εάν επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

 

“Βόμβες στην κοινωνική ειρήνη της πόλης” χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τα όσα συμβαίνουν με τα διάφορα “κορονοπάρτι” που οργανώνονται σε κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας ,επισημαίνοντας ωστόσο ότι καταλαβαίνει την κόπωση που έχει υποστεί ο κόσμος ,εξαιτίας της καραντίνας, αλλά και την ενόχληση που δέχονται οι κάτοικοι γύρω από τις πλατείες που οργανώθηκαν τα πάρτι.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου το θέμα αναπτύχθηκε από την αντιπολίτευση που ζήτησε να υπάρχει παρέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ότι το θέμα δεν έχει ιδεολογικά και κομματικά χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας μάλιστα τις καταγγελίες που ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι κάποια κορονοπάρτι είναι υποκεινούμενα από συμφέροντα ,καταλήγοντας με τη φράση ότι “δεν είναι όλα τόσα αθώα όσο φαίνονται”.

Οπως επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων “όλοι θέλουμε να ανοίξει εστίαση και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα ,ενώ ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του δήμου που καθάρισαν τις πλατείες από τα σκουπίδια που είχαν πετάξει οι μετέχοντες στα πάρτι.

Υπέρ του ελεγχόμενου ανοίγματος της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει διαμορφώσει μια κατάσταση που θυμίζει “θέατρο του παραλόγου”.

“Η κυβέρνηση απέτυχε να πείσει για την αποτελεσματικότητα των μέτρων της|, τόνισε η Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο της ψηφιακής περιοδείας του ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη και άσκησε εκ νέου κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας.

 

“Ντόμινο” εξελίξεων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετά την απόφαση των 12 μεγάλων ομάδων, μεταξύ των οποίων οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, να συστήσουν κλειστή λίγκα. Η ΟΥΕΦΑ κατέστησε σαφές ότι όσοι λάβουν μέρος στο νέο εγχείρημα, συμπεριλαμβανομένων και των παικτών, δεν θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν σε αγώνες εθνικών ομάδων και πρωταθλημάτων.

Αντιδράσεις για την απόφαση των “12” και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και τους οπαδούς των 12 συλλόγων.

Την αντίθεσή του στη δημιουργία της European Super League εξέφρασε και ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον. “Θα κάνουμε τα πάντα για να μην προχωρήσει”, υπογράμμισε, τονίζοντας ότι “θα ήταν επιζήμια για το ποδόσφαιρο”.

“Χαίρομαι που καμία γαλλική ομάδα δεν συμμετέχει”, τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν.

 

Πρεμιέρα έγινε απόψε στον Αθήνα 9,84 της πρώτης ραδιοφωνικής θεατρικής παράστασης που έπειτα από χρόνια “ανεβαίνει” στα ερτζιανά, στο πλαίσιο του project που αυτοχρηματοδότησε ο δημοτικός σταθμός της πόλης ,για τη στήριξη του Πολιτισμού και στο οποίο θα εργαστούν συνολικά 133 συγγραφείς, σκηνοθέτες, τραγουδιστές, ηθοποιοί και τεχνικοί όλων των ειδικοτήτων” .

«Κάθε Κυριακή και Δευτέρα, στις εννέα το βράδυ, έως τα μέσα Ιουνίου, ο Αθήνα 9.84, διοργανώνει ραδιοφωνικές συναυλίες, με συνδυασμό ήχου και εικόνας που θα προβάλλεται μέσω του καναλιού μας στο youtube και του site μας ,καθώς και ραδιοφωνικό θέατρο ,ύστερα από πάρα πολύ καιρό” δήλωσε η Πρόεδρος του Αθήνα 984 Νίκη Αραμπατζή, ενημερώνοντας τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Όλο το πρότζεκτ» εξήγησε “γίνεται με αυτοχρηματοδότηση δηλαδή με την εξοικονόμηση χρημάτων που κατάφερε ο Αθήνα 9,84 από τη μείωση δαπανών που έκανε πέρσι.

Επίσης, η πρόεδρος του Αθήνα 9.84 σημείωσε ότι για πρώτη φορά ο πολιτισμός είναι προσβάσιμος στα άτομα με αναπηρία.

Στο site του σταθμού www.athina984.gr, όλα τα θεατρικά έργα – την ώρα της ραδιοφωνικής τους μετάδοσης, θα συνοδεύονται από βίντεο οπτικής ερμηνείας στη νοηματική γλώσσα και πρόσθετους εξειδικευμένους υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους.

 

Επίθεση με μαχαίρι σε τέμενος στα Τίρανα με πέντε τραυματίες .Συνελήφθη ο δράστης. Αγνωστα παραμένουν τα κίνητρα.

ΚΑΙΡΟΣ
Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

14 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα