14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη σε μισή ώρα, της υποεπιτροπής των επιστημόνων προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της πορείας του κορονοϊού στη χώρα, την ώρα που σταθερά αυξητικές τάσεις του ιικού φορτίου αποτυπώνεται στα λύματα της Αττικής από το περασμένο Σάββατο, 17 Απριλίου. Σύμφωνα με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, η αυξητική αυτή τάση μπορεί να οφείλεται σε συνωστισμούς που παρατηρούνται τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Αύριο το πρωί, θα συνεδριάσει η ολομέλεια της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων με βασικό αντικείμενο τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα. Εξίσωση για δυνατούς λύτες οι οικογενειακές και κοινωνικές συναντήσεις.

Επιπλέον, θα ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων για τις πασχαλινές αγορές αλλά και για το πώς θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες το Πάσχα και την Ανάσταση.

Ανάσταση στις 9 το βράδυ του Μ. Σαββάτου προτείνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος που συνήλθε το πρωί . Οι Μητροπολίτες εισηγούνται επίσης τη χρονική μετάθεση όλων των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας κατά μία ώρα νωρίτερα. Τις επόμενες ημέρες η Ιερά Σύνοδος θα συγκεκριμενοποιήσει τις προτάσεις της σε εγκύκλιο που θα αποσταλεί στις Μητροπόλεις και θα απαντάται και το πώς θα γίνει φέτος η Περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή.

Να πάρει θέση στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το άνοιγμα της εστίασης καλεί την κυβέρνηση ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ο εκπρόσωπος τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τονίζει ότι η πρόταση αυτή θα συμβάλλει στην αποτροπή του συνωστισμού σε υπαίθριους χώρους, ενώ ζητά από τον πρωθυπουργό να σταματήσει να στοχοποιεί τους πολίτες.

«Το οριζόντιο λοκ-ντάουν της κυβέρνησης απέτυχε, διότι δεν συνοδεύτηκε από τις απαραίτητες κρατικές ενέργειες σε μείζονα ζητήματα: στην ενίσχυση του ΕΣΥ, στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, στην παρέμβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία, στους μαζικούς εργασιακούς χώρους», είπε η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο Μέγκα. Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης,σε εξωτερικούς χώρους, με πρωτόκολλα, με κανόνες και με αποστάσεις.

Απώλειες της τάξης των 119,73 εκατ. ευρώ είχαν στον τζίρο τους τον Φεβρουάριο φέτος οι εγχώριες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παροχή καταλυμάτων και στην εστίαση. Οι απώλειες αυτές κατανέμονται περίπου ισομερώς, καθώς στην παροχή καταλύματος η πτώση του τζίρου ανήλθε σε 53,63 εκατ. ευρώ και στις επιχειρήσεις της εστίασης σε 64,1 εκατ. ευρώ.

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό και τον επισιτισμό διεκδικώντας μεταξύ άλλων, την εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί, την επαναπρόσληψη των εποχικών εργαζομένων, αλλά και επαρκή μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Σε 1.131.228 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων τον Μάρτιο του 2021 έναντι 1.147.791 ατόμων τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Tην έναρξη προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ έως το φθινόπωρο, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέδριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με θέμα «Επαναστάτες χωρίς παιδεία».

Ξεπέρασε τους 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς συνολικά η χώρα μας και η επιχείρηση “Ελευθερία” προχωρά με περισσότερες από επτά εκατομμύρια δόσεις για το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου. Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

H EE θα διαθέτει επαρκή αριθμό δόσεων εμβολίων για να καλύψει το 70% του ενήλικου πληθυσμού της έως τα μέσα Ιουλίου, χάρη στην αύξηση της παραγωγής εντός των συνόρων της. “53 μονάδες παράγουν εμβόλια στην ΕΕ. Η ήπειρός μας είναι πλέον ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ”, δήλωσε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν.

Πλαστές βεβαιώσεις αρνητικών αποτελεσμάτων μοριακoύ και rapid test για τον κορονοϊό έναντι 10 ευρω πωλούσε γυναίκα από τη Γεωργία 31 χρόνων σε γυναίκες που εργάζονταν ως αποκλειστικές σε νοσοκομεία. Η ίδια φέρεται να παραδέχτηκε στους αστυνομικούς που την συνέλαβαν ότι είχε διαθέσει τουλάχιστον 50 πλαστές βεβαιώσεις. Συνελήφθησαν άλλες δύο αλλοδαπές γυναίκες 51 και 45 ετών που είχαν προμηθευτεί παρόμοιες βεβαιώσεις από την ίδια γυναίκα και επιχείρησαν να εισέλθουν σε νοσοκομείο ως συνοδοί ασθενών.

«Η Ελλάδα αποτελεί θεμέλιο σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή”, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του μετά την επίσκεψη στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας όπου παρακολούθησε μέρος της πολυεθνικής διακλαδικής άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 21». Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η χώρα μας “αποτελεί πρωταγωνιστή στις αναμετρήσεις, αλλά και στις συζητήσεις, στην αμυντική αποτροπή, αλλά και στην ειρηνική καταλαγή, με το εθνικό συμφέρον και το Διεθνές Δίκαιο μόνιμες πυξίδες της».

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου Ναγιέφ μπιν Φάλαχ αλ Χαζράφ είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσκεψη στο Ριάντ. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι στενοί δεσμοί και η διαρκώς ενισχυόμενη συνεργασία της Ελλάδας με τις χώρες του Κόλπου, καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του ο 76χρονος ο οποίος πυροβόλησε τον 48χρονο γιο του στο Κορωπί. Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε χωρίς την παρουσία δικηγόρου και υποστήριξε πως ό,τι έκανε το έκανε για να σώσει τον άλλο του γιο ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό του. Όπως φέρεται να είπε υπήρχαν συνεχείς εντάσεις μέσα στο σπίτι λόγω της εξάρτησης του θύματος από το αλκοόλ.

Ντόμινο εξελίξεων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετά την απόφαση 12 ισχυρών ομάδων, να συστήσουν κλειστή λίγκα. Η ΟΥΕΦΑ ξεκαθάρισε ότι όσοι λάβουν μέρος στο νέο εγχείρημα, συμπεριλαμβανομένων και των παικτών, δεν θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν σε αγώνες εθνικών ομάδων και πρωταθλημάτων.

Και ο καιρός: Αίθριος αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμοί Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα