back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Εντός της ημέρας οι νέες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Aνοίγει αύριο η πλατφόρμα εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 55 έως 59 ετών και το Σάββατο για τις ηλικίες 50 έως 54 ετών. Σύμφωνα με τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, «τα περισσότερα διαθέσιμα ραντεβού είναι για το εμβόλιο της ΑstraZeneca.

Νέο ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών, που έφτασαν χθες τους 847. 78 κατέληξαν. 1.607 τα νέα κρούσματα κορονοϊού, με το ποσοστό θετικότητας στο 7,7%.

Σε 9 σημεία δωρεάν rapid test από τις 10 το πρωί έως και τις 3 μετά το μεσημέρι. Στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, το Μαρούσι, τον Πειραιά, τον Άλιμο, τον Άγιο Στέφανο, το Χαιδάρι και το Ίλιον.

“Βρήκαμε μία λυση, έναν συμψηφισμό” δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό για το Πάσχα και τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών.

Εκτίμησε ότι δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για μετάβαση στα χωριά και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο Μάιος θα είναι καλύτερος.

«Βόμβες στην κοινωνική ειρήνη της πόλης», χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τα όσα συμβαίνουν με τα “κορονοπάρτι” που οργανώνονται σε κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας, επισημαίνοντας ότι καταλαβαίνει την κόπωση που έχει υποστεί ο κόσμος, αλλά και την ενόχληση που δέχονται οι κάτοικοι.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου η αντιπολίτευση ζήτησε να υπάρχει παρέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας, ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε τις καταγγελίες που ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι κάποια κορονοπάρτι είναι υποκινούμενα από συμφέροντα ,καταλήγοντας με τη φράση ότι “δεν είναι όλα τόσο αθώα όσο φαίνονται”.

Ανησυχία των επιστημόνων για την ταχεία διασπορά των παραλλαγών από Βρετανία, Νότια Αφρική και Βραζιλία. Την ίδια ώρα, μάχη δίνουν οι φαρμακευτικές εταιρείες ώστε να θωρακίσουν τον πληθυσμό από τις μεταλλάξεις κορονοϊού. Η Moderna ανακοίνωσε ότι η τρίτη δόση του εμβολίου της θα είναι έτοιμη το φθινόπωρο.

“Ντόμινο” εξελίξεων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετά την απόφαση 12 μεγάλων ομάδων, μεταξύ των οποίων οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, να συστήσουν κλειστή λίγκα. Η ΟΥΕΦΑ κατέστησε σαφές ότι όσοι λάβουν μέρος στο νέο εγχείρημα, συμπεριλαμβανομένων και των παικτών, δεν θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν σε αγώνες εθνικών ομάδων και πρωταθλημάτων.

Αντιδράσεις για την απόφαση των “12” και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και τους οπαδούς των 12 συλλόγων.

Την αντίθεσή του στη δημιουργία της European Super League εξέφρασε και ο Μπόρις Τζόνσον. “Χαίρομαι που καμία γαλλική ομάδα δεν συμμετέχει”, τόνισε ο Εμμανουέλ Μακρόν.

Πρεμιέρα για την “Πλατεία Θεάτρου” χθες βράδυ στον Αθήνα 9,84, με τη μετάδοση της πρώτης ραδιοφωνικής θεατρικής παράστασης στο πλαίσιο του project που αυτοχρηματοδότησε ο δημοτικός σταθμός της πόλης για τη στήριξη του Πολιτισμού, και στο οποίο θα εργαστούν συνολικά 133 συγγραφείς, σκηνοθέτες, τραγουδιστές, ηθοποιοί και τεχνικοί όλων των ειδικοτήτων.

«Κάθε Κυριακή και Δευτέρα, στις εννέα το βράδυ, έως τα μέσα Ιουνίου, ο Αθήνα 9.84, διοργανώνει ραδιοφωνικές συναυλίες, με συνδυασμό ήχου και εικόνας που θα προβάλλεται μέσω του καναλιού μας στο youtube και του site μας ,καθώς και ραδιοφωνικό θέατρο ,ύστερα από πάρα πολύ καιρό” δήλωσε η Πρόεδρος του Αθήνα 984 Νίκη Αραμπατζή, ενημερώνοντας τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης, σημείωσε ότι για πρώτη φορά ο πολιτισμός είναι προσβάσιμος στα άτομα με αναπηρία.

Στο site του σταθμού 3w.athina984.gr, όλα τα θεατρικά έργα – την ώρα της ραδιοφωνικής τους μετάδοσης, θα συνοδεύονται από βίντεο οπτικής ερμηνείας στη νοηματική γλώσσα και πρόσθετους εξειδικευμένους υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους.

Τα μέλη του σώματος των ενόρκων στη δίκη του Ντέρεκ Σόβιν αποσύρθηκαν για να διαβουλευθούν κεκλεισμένων των θυρών ώστε να καταλήξουν σε ετυμηγορία για τις ευθύνες του λευκού πρώην αστυνομικού στον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα