back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Αλ. Παντελάκη για την επιστροφή του θεάτρου στο ραδιόφωνο, μέσω του Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

 

«Είμαι χαρούμενη που ξαναμπαίνει το θέατρο στο ραδιόφωνο σήμερα και θέλω να ευχαριστήσω τον ΑΘΗΝΑ 9.84 για μια συνεργασία, που μας έκανε να αισθανθούμε υπέροχα» λέει η ηθοποιός Αλεξάνδρα Παντελάκη στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, για τη ραδιοφωνική παράσταση «Σωτηρία με λένε» της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία Τάσου Ιορδανίδη, στην οποία ερμηνεύει τη Σωτηρία Μπέλλου.

Θα μεταδοθεί απόψε στις 9, από τη συχνότητα του σταθμού της πόλης και είναι η πρώτη, σειράς θεατρικών παραστάσεων που θα ακολουθήσουν, στο πλαίσιο της πολιτιστικής πρωτοβουλίας ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ, για την επιστροφή του ελληνικού θεατρικού έργου στο ραδιόφωνο.
Στο site του σταθμού www.athina984.gr, το έργο την ώρα της ραδιοφωνικής μετάδοσης, θα συνοδεύεται από βίντεο οπτικής ερμηνείας στη νοηματική γλώσσα και πρόσθετους, εξειδικευμένους υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους.

Η Αλεξάνδρα Παντελάκη δηλώνει συγκινημένη από την επαφή με τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου και έχει πολλά καλά λόγια να πει για το ρόλο του ραδιοφώνου ως προσωπικού της οδηγού και μέντορα, στα άγνωστα -έως τότε για την ίδια- μονοπάτια της κλασσικής μουσικής και όχι μόνον.

«Νοιώθω συγκίνηση για αυτή τη ραδιοφωνική παράσταση. Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά ο σκηνοθέτης Τάσος Ιορδανίδης και το κείμενο της Σοφίας Αδαμίδου είναι συγκλονιστικό.

Όταν ήμουν μικρή δεν υπήρχαν τηλεοράσεις, μόνο το ευλογημένο ραδιόφωνο, που ήταν όλη ημέρα ανοιχτό. Το ραδιόφωνο, ως μέσο επικοινωνίας καλλιεργεί τη φαντασία και μέσα από αυτό έμαθα να ακούω κλασική μουσική, πολλά τραγούδια και εμπεριέχει και το στοιχείο της έκπληξης» παρατηρεί η καλή ηθοποιός.

Με σημαντική διαδρομή στο θέατρο, τον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, μετά από σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, λέει για τη προσωπικότητα αυτής της στιβαρής γυναίκας που ενσαρκώνει ότι «η Σωτηρία Μπέλλου ήταν ένας άνθρωπος που δεν μπορείς να μη θαυμάζεις, μια αντισυμβατική, γενναία γυναίκα, με μια αδιανόητη φωνή που δε μοιάζει με καμία άλλη.»

*Απόψε στις 9 συναντάμε τη Σωτηρία Μπέλλου, το τελευταίο βράδυ στο νοσοκομείο, πριν την εγχείρηση που θα της στερήσει τη φωνή. Η ζωή της όλη, περνάει μπροστά από τα μάτια της. Στιγμές τραγικές μαζί και κωμικές από τη ζωή και την καριέρα της. Θυμάται ανθρώπους που αγάπησε και την αγάπησαν, τη μάνα, τον πατέρα της, τον παππού, εκείνους που την πίκραναν, τον άντρα της, τις φυλακές και το ξύλο που την σημάδεψαν, αλλά και όλους όσοι την βοήθησαν στα πρώτα βήματα, αλλά και στις δύσκολες στιγμές.

Από τη Σοφία Βέμπο που την μύησε – χωρίς η ίδια να το ξέρει – στο τραγούδι, ως τον Βασίλη Τσιτσάνη που της άνοιξε το δρόμο, τον Παπαϊωάννου που αγάπησε βαθιά, μέχρι τον Ανδριόπουλο και τον Σαββόπουλο που την έφεραν πιο κοντά στις νεότερες γενιές. Αξιολογεί σημαντικούς τομείς στην προσωπική της ζωή, την ψυχολογία και τη διάθεσή της, γενικότερα, που επηρεάστηκαν από συνθήκες και γεγονότα μιας ολόκληρης εποχής.

Η σκηνοθεσία είναι του Τάσου Ιορδανίδη, ενώ στο πλευρό της Αλεξάνδρας Παντελάκη είναι η Σοφία Πανάγου.

Το podcast της παράστασης θα παραμένει για μια εβδομάδα διαθέσιμο για ακρόαση στο site τυ σταθμού www.athina984.gr. Μετά το τέλος της εβδομάδας θα ενοικιάζεται με συμβολική τιμή και τα ποσοστά των εκτελεστικών δικαιωμάτων θα αποδίδονται στους συντελεστές μέσω συμφωνίας με τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων.
Όλοι οι συντελεστές των παραστάσεων τηρούν τα μέτρα ασφαλείας/προστασίας και πριν τις ηχογραφήσεις κάνουν rapid test, σε συνεργασία με τα Πρότυπα Ιατρικά Διαγνωστικά Κέντρα Medicity.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα