back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση απέτυχε να πείσει για την αποτελεσματικότητα των μέτρων της

Διαβάστε επίσης

Η κυβέρνηση απέτυχε να πείσει για την αποτελεσματικότητα των μέτρων της, τόνισε η Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο της ψηφιακής περιοδείας του ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο-όπως είπε -προαναγγέλλει επίθεση στους εργαζόμενους.

“Αφαιρεί πια την συλλογική διαπραγμάτευση, οδηγεί απροστάτευτο τον εργαζόμενο σε ωράριο-λάστιχο και στην ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου και μάλιστα με απλήρωτες υπερωρίες” ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής λέγοντας ότι ο κ Μητσοτάκης εξοφλεί τα γραμμάτια που προεκλογικά ανέλαβε, για την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, κάνει πράξη το μοντέλο της φθηνής και απαξιωμένης εργασίας.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί τον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής, αποτυπώνει ανάγλυφα τη συντηρητική της αντίληψη και θα συναντήσει-όπως επεσήμανε- την καθολική αντίδραση μας, με πρωτοβουλίες μέσα και έξω από την Βουλή.
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, εξέφρασε την έντονη ανησυχία για ένα ντόμινο στην οικονομία από τα λουκέτα στις επιχειρήσεις που θα οδηγήσουν σε μεγάλη αύξηση της ανεργίας.

Προτάσεις Κινήματος Αλλαγής

Υπό το βάρος των νέων δεδομένων επανέλαβε τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ. Ειδικότερα:

Πρώτον: Κούρεμα των οφειλών των επιχειρήσεων προς το δημόσιο.
Έχουμε προτείνει 120 δόσεις και 30% κούρεμα για τους συνεπείς επιχειρηματίες που θα ανταποκριθούν, διευκρίνισε η κ. Γεννηματά.

Δεύτερο: Πάγωμα των δόσεων προς τις τράπεζες για τέσσερις με έξι μήνες αλλά και υποχρεωτικό άπλωμα των δόσεων προς τις τράπεζες στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Τρίτο: Ρευστότητα. Επιστρεπτέα με 70% ενίσχυση και βεβαίως επιδότηση 100% των ασφαλιστικών

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, αναφέρθηκε στο δημόσιο χρέος των χωρών του νότου που δημιουργήθηκε στο διάστημα της πανδημίας, το οποίο -όπως είπε- πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Να υπάρχει η δυνατότητα κονδύλια από το ταμείο ανάκαμψης να δοθούν για την επανεκκίνηση της οικονομίας Το πλαίσιο αυτό διεκδικείται και από τον κ. Ντράγκι και τον κ. Μακρόν. Η χώρα μας πρέπει να ακολουθήσει σε αυτή την διεκδίκηση.

Βασικός στόχος είναι να συνεχιστεί ως μόνιμο εργαλείο το ταμείο ανάκαμψης γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό για μεγάλα έργα που μπορούν να δώσουν ώθηση στην ανάκαμψη και της ελληνικής οικονομίας.

Αναφερόμενη, ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, εκτίμησε ότι η πόλη και η ευρύτερη περιοχή της (Α+Β Περιφέρειες Θεσσαλονίκης), έχουν τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες να ξεπεράσουν τις δοκιμασίες από την δεκαετή κρίση, και την κρίση του κορονοϊού.
Γιατί-συμπλήρωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ- έχουν δυνάμεις σε όλους τους τομείς και τους κλάδους της οικονομίας, και ιδιαίτερα της «πράσινης» οικονομίας, που στηρίζεται στην γνώση και την καινοτομία. Έχουν τα Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα.Εκείνο που δεν έχουν ανάγκη, είναι από υποσχέσεις, που εκτοξεύονται και μετά ξεχνιούνται. Από χαμένες ευκαιρίες και πεταμένα λεφτά, που σπέρνουν την απογοήτευση στους πολίτες, ανέφερε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά, λέγοντας οτι ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το μετρό.

Τέλος, άσκησε εκ νέου κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας, επισημαίνοντας ότι με τις συνεχείς παρεμβάσεις Κυβερνητικών στελεχών, δίχασε την επιτροπή των επιστημόνων και κλόνισε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Τώρα μπροστά στα δύσκολα ουσιαστικά παραιτείται από την ευθύνη της να προστατέψει τη δημόσια υγεία. Πάρτε τα self tests και βγάλτε τα πέρα, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και κανένα μέτρο για την αποφυγή του συνωστισμού.
Η Κυβέρνηση επέλεξε να μην ανταποκριθεί. Δεν αξιοποίησε ούτε καν την μαύρη εμπειρία στη Βόρειο Ελλάδα, ώστε να προχωρήσει στην άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ, δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

 

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα