back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Τον υψηλότερο αριθμό διασωληνομένων απ’ την αρχή της πανδημίας, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, καθώς 847 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.607 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 675 στην Αττική, και 216 στη Θεσσαλονίκη. 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 9540.

Την αναστολή του εμβολιασμού με το εμβόλιο της Johnson & Johnson που θα ξεκινούσε σήμερα στη χώρα μας, εξήγησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, λέγοντας ότι στην Αμερική εξετάζονται έξι περιπτώσεις θρομβώσεων σε σύνολο περίπου 7 εκατ. εμβολιασμών, ενώ συνέστησε υπομονή εως τη γνωμοδότηση των ρυθμιστικών αρχών.

Αναφερόμενη στον εμβολιασμό των εγκύων, εξήγησε ότι σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία, δεν εντοπίστηκε κανένα σήμα κινδύνου από τους εμβολιασμούς, τονίζοντας πως και ο θηλασμός επίσης είναι ασφαλής.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε ότι μεθαύριο Τετάρτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 55-59, ενώ το Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 50-54.

 

Ο τρόπος λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων αυτών, την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνομιλίας που είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συζήτηση, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για το εάν επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Αναφερόμενη στα “κορονοπάρτυ”, η κ. Πελώνη είπε ότι μια παρέμβαση σε συγκέντρωση 1000 ατόμων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη διασπορά του ιού και επεισόδια.

«Κατανοούμε την κόπωση του κόσμου λόγω της καραντίνας, αλλά αυτά που συμβαίνουν με τα κορονοπάρτι, σε κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας είναι «βόμβες στην κοινωνική ειρήνη της πόλης» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Εν τω μεταξύ, δεκάδες είναι οι καταγγελίες πολιτών για τα κορονοπάρτι στις πλατείες που φθάνουν το τελευταίο διάστημα στα γραφεία των δημοτικών παρατάξεων της Αθήνας. Μεταξύ αυτών υπάρχουν καταγγελίες για τη διοργάνωση κορονοπάρτι από επιχειρηματίες της εστίασης που επιχειρούν, με αυτόν τον τρόπο να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση για να “ανοίξει” τον συγκεκριμένο χώρο. Ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κρίσης επέρριψε μερίδα της Δημοτικής αντιπολίτευσης.

 

«Το συντεταγμένο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους θα αποτρέψει τις ανεξέλεγκτες συγκεντρώσεις νεαρών ατόμων που εγκυμονούν μεγάλο κίνδυνο διασποράς του ιού», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκαι.

Υπέρ του ελεγχόμενου ανοίγματος της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει διαμορφώσει μια κατάσταση που θυμίζει “θέατρο του παραλόγου”.

 

“Ντόμινο” εξελίξεων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετά την απόφαση των 12 μεγάλων ομάδων, μεταξύ των οποίων οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, να συστήσουν κλειστή λίγκα. Η ΟΥΕΦΑ κατέστησε σαφές ότι όσοι λάβουν μέρος στο νέο εγχείρημα, συμπεριλαμβανομένων και των παικτών, δεν θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν σε αγώνες εθνικών ομάδων και πρωταθλημάτων. Αντιδράσεις για την απόφαση των “12” και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και τους οπαδούς των 12 συλλόγων. Την αντίθεσή του στη δημιουργία της European Super League εξέφρασε και ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον. “Θα κάνουμε τα πάντα για να μην προχωρήσει”, υπογράμμισε, τονίζοντας ότι “θα ήταν επιζήμια για το ποδόσφαιρο”. “Χαίρομαι που καμία γαλλική ομάδα δεν συμμετέχει”, τόνισε και ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

 

Παρατείνεται, εως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 η καταβολή των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών, οι οποίες τελούν σε αναστολή είσπραξης μέχρι 30 Απριλίου, μετα από σχετική απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, λόγω των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας.

 

«Δεν έχω δει επίσημη ανακοίνωση από την τουρκική πλευρά» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου σχετικά με πληροφορίες στον τουρκικό Τύπο, που αφορούν την κλήση του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, για έρευνες που διεξήγαγε γαλλικό ερευνητικό σκάφος, νότια της Κρήτης. Επίσης, ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση του κ Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του, στο περιθώριο της άτυπης Διάσκεψης για το Κυπριακό, στη Γενεύη στις 27-29 Απριλίου.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα δήλωσε ότι «βασικός σκοπός ήταν η αποκλιμάκωση, η ειρηνική συνύπαρξη με την γειτονική χώρα. Θέλουμε βελτίωση των ελληνοτουρκικών αλλά και των ευρωτουρκικών σχέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσιάσαμε και τη θετική ατζέντα». Παράλληλα επισήμανε πως «δεν υπάρχει σύγκλιση σε πολλά σημεία, υπάρχει απόκλιση. Αυτό δεν μας εμποδίζει να έχουμε διάλογο».

 

Πρεμιέρα σε μία ώρα για την Πλατεία Θεάτρου με την παράσταση “Σωτηρία με λένε” της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία του Τάσου Ιορδανίδη. Η παράσταση μεταδίδεται με ήχο μέσα από τη συχνότητά μας στους 98,3 και με εικόνα στο κανάλι του Αθήνα 9,84 στο YouTube αλλά και στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr». «Κάθε Κυριακή και Δευτέρα, στις 21:00 το βράδυ, έως τα μέσα Ιουνίου, ο Αθήνα 9.84, στηρίζοντας τον κλάδο του Πολιτισμού διοργανώνει ραδιοφωνικές συναυλίες, με συνδυασμό ήχου και εικόνας που θα προβάλλεται μέσω του καναλιού μας στο youtube και του site μας καθώς και ραδιοφωνικό θέατρο μετά από πάρα πολύ καιρό” δήλωσε η πρόεδρος του Αθήνα 984 Νίκη Αραμπατζή, ενημερώνοντας τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. «Όλο το πρότζεκτ» εξήγησε “γίνεται με αυτοχρηματοδότηση δηλαδή με την εξοικονόμηση χρημάτων που κατάφερε ο Α984 από τη μείωση δαπανών που έκανε πέρσι.

 

Έφυγε από τη ζωή ο στιχουργός Σπύρος Γιατράς, δημιουργός μεγάλων λαϊκών επιτυχιών των Στράτου Διονυσίου, Τόλη Βοσκόπουλου, Γιάννη Πάριου και Θέμη Αδαμαντίδη.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Στην τηλεδιάσκεψη κορυφής ηγετών για το κλίμα που θα φιλοξενεί ο αμερικανός ομόλογός του, Τζο Μπάιντεν, θα μιλήσει την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμιρ Πούτιν όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο, στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα