back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας συμφώνησαν να διεξάγουν τον 4ο κύκλο συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Οι ημερομηνίες και οι λοιπές λεπτομέρειες θα αποφασιστούν σύντομα. Για τις πρόσφατες επισκέψεις του σε Λιβύη, Τουρκία και Αίγυπτο, ενημέρωσε τους ομολόγους του της ΕΕ ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας.

Σε προμήθεια επιπλέον 100 εκ. δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορoνοϊού προέβη η EE, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δόσεων που θα παραδοθούν στην ΕΕ αυξάνεται σε 600 εκ. το 2021.

“Ντόμινο” εξελίξεων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετά την απόφαση των 12 μεγάλων ομάδων, μεταξύ των οποίων οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, να συστήσουν κλειστή λίγκα. Η ΟΥΕΦΑ κατέστησε σαφές ότι όσοι λάβουν μέρος στο νέο εγχείρημα, συμπεριλαμβανομένων και των παικτών, δεν θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν σε αγώνες εθνικών ομάδων και πρωταθλημάτων. Αντιδράσεις για την απόφαση των “12” και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και τους οπαδούς των 12 συλλόγων. Την αντίθεσή του στη δημιουργία της European Super League εξέφρασε και ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον. “Θα κάνουμε τα πάντα για να μην προχωρήσει”, υπογράμμισε, τονίζοντας ότι “θα ήταν επιζήμια για το ποδόσφαιρο”. “Χαίρομαι που καμία γαλλική ομάδα δεν συμμετέχει”, τόνισε και ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για το εάν επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Αρνητικοί εμφανίζονται οι ειδικοί: “Το βλέπω χλωμό, εγώ δεν θα το ρίσκαρα”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο καθηγητής Περιβάλλοντος, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. “Καμία χαλάρωση δεν χρειάζεται τώρα”, υπογράμμισε στον σταθμό μας και ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”. Αναφερόμενη στα “κορονοπάρτυ”, η κ. Πελώνη είπε ότι μια παρέμβαση σε συγκέντρωση 1000 ατόμων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη διασπορά του ιού και επεισόδια.

Σήμερα η ανεπίσημη πρεμιέρα για το άνοιγμα του τουρισμού, που έχει προγραμματιστεί για τις 14 Μαϊου. Η χώρα μας υποδέχεται από κράτη μέλη της ΕΕ και άλλες 5 χώρες, σε 9 αεροδρόμια, τουρίστες οι οποίοι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου ή επιδεικνύουν αρνητικό τεστ που πραγματοποιήθηκε 72 ώρες πριν από την άφιξή τους. Ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουρισμό θα γίνει πράξη αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των πιο ευάλωτων ομάδων, δήλωσε ο υπ. Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Έκκληση να λειτουργήσουν άμεσα τα εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και malls απευθύνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος. Χαρακτηρίζει “άδικο” να συνεχιστεί η “επιλεκτική”, όπως σημειώνει, πολιτική στο άνοιγμα των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου, κάτι που “δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό με μακροχρόνιες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες”.

Υπέρ του ελεγχόμενου ανοίγματος της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει διαμορφώσει μια κατάσταση που θυμίζει “θέατρο του παραλόγου”.

Tην παράταση για έναν μήνα της προθεσμίας καταβολής των δόσεων για ενεργές ρυθμίσεις ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων και εργοδοτών, προβλέπει εγκύκλιος του e-ΕΦΚΑ. Κατά το χρονικό διάστημα της παράτασης δεν υπολογίζονται περαιτέρω πρόσθετα τέλη, τόκοι και λοιπές προσαυξήσεις και επιβαρύνσεις.

Με 10.000 ευρώ ενισχύονται οι συγγενείς Α’ βαθμού των πολιτών που έχασαν τη ζωή τους στα πλημμυρικά φαινόμενα του Αυγούστου στην Εύβοια και του Σεπτεμβρίου στην Καρδίτσα, καθώς και στον σεισμό του Οκτωβρίου στη Σάμο.

Πρεμιέρα σήμερα, στις 9:00 το βράδυ, για την Πλατεία Θεάτρου με την παράσταση “Σωτηρία με λένε” της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία του Τάσου Ιορδανίδη. Τις λεπτομέρειες μας δίνει η Μαρία Βασιλοπούλου…

Στη διεθνή επικαιρότητα… Ιστορική μέρα για την εξερεύνηση του διαστήματος. Το Ingenuity, το ελικόπτερο της NASA, πραγματοποίησε μια σύντομη πτήση στον πλανήτη Άρη. “Μπορούμε πλέον να λέμε ότι οι άνθρωποι πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πτήση σε έναν άλλο πλανήτη”, δήλωσε η ΜιΜι Αούνγκ, επικεφαλής του προγράμματος του ελικοπτέρου.

Καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο, στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου – 20 βαθμοί αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα