back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

“Οι αποφάσεις για το Πάσχα θα ληφθούν εντός της εβδομάδας αφού αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα και όλα τα στοιχεία”, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη την ώρα που ολοένα και πιο βέβαιο θεωρείται πως το Πάσχα δεν θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.

«Μια παρέμβαση μαζική της Αστυνομίας σε πάρτι χιλίων ατόμων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζικότερη διασπορά του ιού ή ακόμη και σε επεισόδια καθώς μπορεί να υπάρχουν ομάδες σε αυτά τα πάρτυ που να να επιδιώκουν έναν “κλεφτοπόλεμο”», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σχετικά με τα φαινόμενα συνωστισμού και τα κορονοπάρτυ στις πλατείες.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας μέσα από τις δικές της επιλογές και ταυτόχρονα έχει χάσει και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο «Κανάλι Ένα 90.4 FM».

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ του ελεγχόμενου ανοίγματος της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση πως με τους έως τώρα χειρισμούς της έχει διαμορφώσει μια κατάσταση που θυμίζει θέατρο του παραλόγου.

Την ίδια ώρα με νέα notam επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα μας χωρίς επταήμερη καραντίνα των μονίμων κατοίκων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Συμφωνίας Σένγκεν, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σερβίας και του Ισραήλ. Απαραίτητη προϋπόθεση όσων εισέρχονται στην Ελλάδα είναι να έχουν πιστοποιητικό από την αρμόδια Αρχή της χώρας τους για εμβολιασμό ή αρνητικό μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών.

Ξεκίνησε σήμερα η διάθεση των self tests στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα. Το ατομικό τεστ είναι εβδομαδιαίο και υποχρεωτικό. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina984.gr.

Την δυνατότητα να διενεργούν rapid test, να τα προμηθεύονται με κατ’ εξαίρεση διαδικασία καθώς και να κάνουν σχετικές προσλήψεις συμβασιούχων δίνει στους δήμους η κυβέρνηση με άρθρο που υπάγεται στο νέο Νόμο του Υπουργείου Ανάπτυξης που ψηφίστηκε στη Βουλή και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ . Το προσωπικό που θα προσληφθεί δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο σε αριθμό από την αντιστοιχία ένας Υπάλληλος για κάθε 25.000 συνολικού μόνιμου πληθυσμού της τελευταίας απογραφής.

Έκκληση να λειτουργήσουν άμεσα τα εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και malls απευθύνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως είναι άδικο να συνεχιστεί η επιλεκτική πολιτική στο άνοιγμα των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου που δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό με μακροχρόνιες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την απόφαση περί επιλεκτικού εμβολιασμού μερίδας εισαγγελικών λειτουργών εκφράζουν με κοινή ανακοίνωση τους η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, οι οποίοι χαρακτηρίζουν άδικη αυτή τη μεταχείριση και καλούν σε επανεκτίμηση της κατάστασης. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο δικηγόρος Αντώνιος Ξενάκης και ζητάει να ανασταλεί ως αντισυνταγματική, παράνομη, κ.λπ. η παράλειψη των αρμοδίων οργάνων του κράτους, να συμπεριλάβουν τους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης στο σύστημα για τον κατά προτεραιοποίηση εμβολιασμό τους κατά του covid-19.

Κατά 10% αυξήθηκαν -εν μέσω πανδημίας το 2020- οι βίαιες συμπεριφορές σε βάρος των παιδιών, στο διάστημα του LOCKDOWN, αλλά και κατά 30% αυξήθηκε η εφηβική παραβατικότητα, σύμφωνα με το σωματείο «Πρωτοβουλία για το Παιδί». Το ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά 50% τα αιτήματα των γονέων για παροχή συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης.

Tην παράταση κατά έναν μήνα της προθεσμίας καταβολής των δόσεων για ενεργές ρυθμίσεις ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων και εργοδοτών στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης, προβλέπει εγκύκλιος του e-ΕΦΚΑ.

Τα προβλήματα αλκοολισμού που φέρεται να αντιμετώπιζε ο 48χρονος- ήταν σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της αστυνομίας- η αιτία της έντονης λογομαχίας με τον πατέρα του που όπλισε το χέρι του στο Κορωπί και τον τραυμάτισε θανάσιμα . Ο 76χρονος κάλεσε ο ίδιος την Αστυνομία και παραδόθηκε.

Το ποσό των 10.000 ευρώ θα λάβουν ως ενίσχυση οι οικογένειες των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους στα πλημμυρικά φαινόμενα του Αυγούστου στην Εύβοια και του Σεπτεμβρίου στην Καρδίτσα, καθώς και στο σεισμό του Οκτωβρίου, στη Σάμο με κοινή απόφαση της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Στις 6, παρουσία της πολιτειακής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου, πραγματοποιούνται στη Βουλή, τα εγκαίνια της έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά». Η έκθεση αναπτύσσεται στους δύο πιο μνημειακούς χώρους του Μεγάρου της Βουλής, στο Περιστύλιο της Ολομέλειας και στην Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος», πρώην Αίθουσα Τροπαίων και Υπασπιστών.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας κάλεσε τους πολίτες να μην λάβουν μέρος στις προγραμματισμένες για αυτή την εβδομάδα διαδηλώσεις σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον κρατούμενο Αλεξέι Ναβάλνι, η υγεία του οποίου έχει επιδεινωθεί εξαιτίας της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί. Την ίδια ώρα η σωφρονιστική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μεταφέρει τον Ναβάλνι, σε νοσοκομείο για κρατουμένους.

Στη Γερμανία, η 40χρονη συμπρόεδρος των Πρασίνων, Ανναλένα Μπέρμποκ έλαβε νωρίτερα το χρίσμα της υποψήφιας Καγκελάριου του κόμματος για τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου.

Πρεμιέρα σήμερα στις 9 το βράδυ για την Πλατεία Θεάτρου με το έργο “Σωτηρία με λένε” της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία του Τάσου Ιορδανίδη. Η παράσταση μεταδίδεται με ήχο μέσα από τη συχνότητά μας στους 98,3 και με εικόνα στο κανάλι του Αθήνα 9,84 στο YouTube αλλά και στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr.

Ντόμινο εξελίξεων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετά την απόφαση των 12 μεγάλων ομάδων, μεταξύ των οποίων Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, να συστήσουν κλειστή λίγκα. Η ΟΥΕΦΑ κατέστησε σαφές πως όσοι λάβουν μέρος στο νέο εγχείρημα, συμπεριλαμβανομένων και των παικτών, δεν θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν σε αγώνες εθνικών ομάδων και πρωταθλημάτων. Αντιδράσεις υπάρχουν από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, όπως και από τους οπαδούς των 12 συλλόγων.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα