back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Οικογενειακή τραγωδία στο Κορωπί, όπου 76χρονος πυροβόλησε με καραμπίνα και τραυμάτισε θανάσιμα τον 48χρονο γιο του, διαζευγμένο και πατέρα δύο παιδιών. Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ο δράστης έχει συλληφθεί. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 48χρονος εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες στην αυλή του σπιτιού, θανάσιμα τραυματισμένος στην κοιλιακή χώρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες λογομάχησαν και πάλι το πρωί, με τραγική κατάληξη ο πατέρας να πυροβολήσει τον γιο του.

Την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στις οικογένειες των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ή εξαιτίας φυσικών καταστροφών, προβλέπει Κοινή Απόφαση της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη. Σύμφωνα με την απόφαση, οι συγγενείς πρώτου βαθμού των πολιτών που έχασαν τη ζωή τους στα πλημμυρικά φαινόμενα του Αυγούστου (Εύβοια) και του Σεπτεμβρίου (Καρδίτσα), καθώς και στο σεισμό του Οκτωβρίου (Σάμος), θα λάβουν 10.000 ευρώ.

“Οι αποφάσεις για το Πάσχα θα ληφθούν εντός της εβδομάδας αφού αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα και όλα τα στοιχεία”, δήλωσε πριν από λίγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Για το θέμα υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις λόγω της υφιστάμενης επιδημιολογικής κατάστασης, με τους διασωληνωμένους ασθενείς να φτάνουν τον αριθμό ρεκόρ των 841.

Στο μεταξύ, σήμερα η ανεπίσημη πρεμιέρα για το άνοιγμα του τουρισμού, που έχει προγραμματιστεί για τις 14 Μάιου. Η χώρα μας υποδέχεται τουρίστες από κράτη μέλη της ΕΕ και άλλες 5 χώρες, τις ΗΠΑ το Ηνωμένο βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ και τη Σερβία, μόνον σε 9 αεροδρόμια της Ελλάδος. Οι επισκέπτες δεν θα τίθενται σε καραντίνα, αρκεί να έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου ή να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ που πραγματοποιήθηκε 72 ώρες πριν από την άφιξή τους.

“Βλέπω χλωμό να υπάρξει διαπεριφερειακή μετακίνηση το Πάσχα. Εγώ προσωπικά δεν θα το ρίσκαρα”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβάλλοντος στο ΑΠΘ. Χαρακτήρισε επίσης “επικίνδυνο”, βάσει των κρουσμάτων, το να ανοίξει ο τουρισμός όπως έχει προαναγγελθεί. Όσον αφορά τα “κορονοπάρτυ”, ανέφερε ότι είναι πιθανόν να ευθύνονται έως ένα σημείο για την μικρή αύξηση που παρατηρείται στο ιϊκό φορτίο, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ακόμα και οι 18χρονοι δεν είναι άτρωτοι στον ιό.

Στη δέσμευση ότι ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουρισμό θα γίνει πράξη αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των πιο ευάλωτων ομάδων προχώρησε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο επίκαιρης επερώτησης του ΚΙΝΑΛ. Για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, καθώς και στον τουρισμό, έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Η κ. Γεννηματά ζήτησε τον άμεσο εμβολιασμό των εργαζομένων στο Τουρισμό, τη μείωση του ΦΠΑ και τη σύναψη συμφωνιών με τρίτες χώρες.

Ξεκίνησε σήμερα η διάθεση των self tests στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα. Το ατομικό τεστ είναι εβδομαδιαίο και υποχρεωτικό. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina984.gr. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας, στο www.athina984.gr.

Τη δυνατότητα να διενεργούν rapid test, να τα προμηθεύονται με κατ’ εξαίρεση διαδικασία, καθώς και να κάνουν σχετικές προσλήψεις συμβασιούχων, δίνει στους δήμους η κυβέρνηση. Το κόστος τόσο των ατομικών τεστ όσο και των προσλήψεων θα βαραίνει τους δήμους.

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προχωρούν από αύριο, Τρίτη, τα συνδικάτα, με αιχμή του δόρατος τις προβλέψεις του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μετά το Πάσχα.

Πρεμιέρα σήμερα, στις 9:00 το βράδυ, για την Πλατεία Θεάτρου με την παράσταση “Σωτηρία με λένε” της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία του Τάσου Ιορδανίδη. Στην ιστοσελίδα του σταθμού μας, στο www.athina984.gr, το έργο, όπως και όλα τα θεατρικά που θα ακολουθήσουν, την ώρα της ραδιοφωνικής τους μετάδοσης, θα συνοδεύονται από βίντεο οπτικής ερμηνείας στη νοηματική γλώσσα και πρόσθετους εξειδικευμένους υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους.

Στη αθλητική σας ενημέρωση: Σκληρή στάση αναμένεται να κρατήσει η UEFA απέναντι στις 12 ομάδες που συμμετέχουν στη νεοσύστατη European Super League. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία σκέφτεται να αποκλείσει από το Champions και το Europa League που βρίσκεται σε εξέλιξη, τους συλλόγους που στηρίζουν τη νέα διοργάνωση.

Καιρός: Αραιές νεφώσεις σήμερα στην Αττική, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Μέγιστη θερμοκρασία 20 βαθμοί Κελσίου – 20 βαθμοί, κι αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα