back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησε σήμερα η διάθεση των self tests στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ενώ για την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου, οι δηλώσεις των αποτελεσμάτων του τεστ μπορούν να γίνονται οποιαδήποτε στιγμή έως και την Κυριακή 25 Απριλίου.

To self test είναι εβδομαδιαίο, υποχρεωτικό και καλύπτει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε αρκετούς τομείς όπως λιανεμπόριο, καταστήματα τροφίμων, εστίαση, μεταφορές, κομμωτήρια, υπηρεσίες καθαρισμού, τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων.

Περισσότερες λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας 3w.athina984.gr.

Εισβολή αρνητών του κορονοϊού σε νοσηλευτική πτέρυγα Covid του νοσοκομείου ”Αττικόν” , καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του Σωματείου Εργαζομένων, συγγενής ασθενούς μαζί με μια γυναίκα εισέβαλλαν πριν από μερικές ημέρες στην πτέρυγα αρνούμενοι να δεχτούν τη θετική στον κορονοϊό διάγνωση και προχώρησαν σε προπηλακισμούς του προσωπικού, ενώ με κινητό τηλέφωνο βιντεοσκοπούσαν τους θαλάμους.

Το Σωματείο των Εργαζομένων καταγγέλλει ότι αντίστοιχες πρακτικές συμβαίνουν και σε άλλα νοσοκομεία και απαιτεί από την κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας, την πολιτική προστασία και την επιτροπή ειδικών να τοποθετηθούν άμεσα επί του θέματος.

Δραματική συνεχίζει να είναι η αύξηση στις Μονάδες εντατικής Θεραπείας όπου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 841 διασωληνωμένους ασθενείς. 1.829 τα νέα κρούσματα.

Ανεπίσημη πρεμιέρα για το άνοιγμα του τουρισμού που έχει προγραμματιστεί για τις 14 Μάιου. Από σήμερα η χώρα μας υποδέχεται τουρίστες από κράτη μέλη της ΕΕ και από ‘άλλες πέντε χώρες, τις ΗΠΑ το Ηνωμένο βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ και τη Σερβία. Η υποδοχή θα γίνεται μόνο σε 9 αεροδρόμια της Ελλάδος. Οι επισκέπτες από τις συγκεκριμένες χώρες δεν θα τίθενται σε καραντίνα, αρκεί να έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου ή να δείχνουν αρνητικό τεστ που πραγματοποιήθηκε 72 ώρες πριν από την άφιξή τους.

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την απόφαση περί επιλεκτικού εμβολιασμού μερίδα εισαγγελικών λειτουργών εκφράζουν με κοινή ανακοίνωση τους η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ,η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, καλώντας σε επανεκτίμηση της κατάστασης. Καλεί τα μέλη της να απέχουν από τις συνεδριάσεις όλων των Δικαστηρίων αύριο εννέα με δέκα το πρωί.

Στην δέσμευση ότι ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουρισμό θα γίνει πράξη αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των πιο ευάλωτων ομάδων προχώρησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο επίκαιρης επερώτησης του ΚΙΝΑΛ για τον τουρισμό. Μέχρι τότε όπως είπε ο υπουργός θα γίνονται συχνά τέστ σε όλους τους εργαζόμενους του τουρισμού και εκτίμησε ότι ο εμβολιασμός στις ομάδες αυτές όταν ανοίξει είναι μια διαδικασία που δεν παίρνει πάνω από 3 εβδομάδες.

Για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης καθώς και στον τουρισμό έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά επίσης στη Βουλή. Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δίχασε τους ειδικούς και κλόνισε την εμπιστοσύνη των πολιτών ενώ ζήτησε τον άμεσο εμβολιασμό των εργαζομένων στο Τουρισμό, την μείωση του ΦΠΑ και τη σύναψη συμφωνιών με τρίτες χώρες.

Πάγωσε στην χώρα μας ο εμβολιασμός με το σκεύασμα της Johnson & Johnson που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει από σήμερα. Αύριο ο Ευρωπαϊκός οργανισμός φαρμάκων θα προχωρήσει σε συστάσεις για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται οι τελικές εισηγήσεις από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων για τις μετακινήσεις κατά την περίοδο του Πάσχα.

Μαζική έξοδος θα συντελέσει στην ανατροπή όλης της προσπάθειας που έχουμε κάνει τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου αν συνεχιστούν τα λεγόμενα κορονοπάρτι σε όλη τη χώρα.

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας η ρύθμιση για τη συμμετοχή ιδιωτών δικηγόρων και λογιστών στη διαδικασία απονομής των εκκρεμών συντάξεων.

«Πρεμιέρα σήμερα στις 9 το βράδυ για την Πλατεία Θεάτρου με την παράσταση “Σωτηρία με λένε” της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία του Τάσου Ιορδανίδη. Στο site του σταθμού 3w.athina984.gr, το έργο όπως και όλα τα θεατρικά που θα ακολουθήσουν – την ώρα της ραδιοφωνικής τους μετάδοσης, θα συνοδεύονται από βίντεο οπτικής ερμηνείας στη νοηματική γλώσσα και πρόσθετους εξειδικευμένους υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους. Χαρούμενη που ξαναμπαίνει το θέατρο στο ραδιόφωνο, δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 984 η ηθοποιός Αλεξάνδρα Παντελάκη.

Ραγδαία είναι η επιδείνωση στις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία τα τελευταία 24ωρα από τις εξελίξεις στην Ουκρανία μέχρι την κατάσταση της υγείας του φυλακισμένου Αλεξέι Ναβάλνι. Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τη Μόσχα για «συνέπειες» αν ο Ναβάλνι πεθάνει. Σύμμαχος του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου δήλωσε σήμερα ότι αναμένει άσχημες ειδήσεις για την υγεία του.

«Πόλεμος» μέχρις εσχάτων μεταξύ UEFA και European Super League. Σύμφωνα με το International Sport Press Association, στην UEFA θέλουν τον άμεσο αποκλεισμό των 12 συλλόγων που αποφάσισαν την ίδρυση ευρωπαϊκής Σουπερ Λίγκ, από τους υπάρχοντες ευρωπαϊκούς θεσμούς. Την ίδια ώρα θα αξιώσουν και την αφαίρεση του τιμητικού σήματος που έχουν οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν και Λίβερπουλ, ομάδες που είναι μέσα στις 12 της νέας διοργάνωσης.

ΚΑΙΡΟΣ

Λασποβροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Αραιές νεφώσεις στην Αττική, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 20 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα