back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Εισβολή αρνητών του κορονοϊού σε νοσηλευτική πτέρυγα Covid του νοσοκομείου ”Αττικόν”, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του Σωματείου Εργαζομένων, συγγενής ασθενούς μαζί με μια γυναίκα εισέβαλλαν στην πτέρυγα αρνούμενοι να δεχτούν τη θετική στον κορονοϊό διάγνωση και προχώρησαν σε προπηλακισμούς του προσωπικού, ενώ με κινητό τηλέφωνο βιντεοσκοπούσαν τους θαλάμους.

Το Σωματείο των Εργαζομένων καταγγέλλει ότι αντίστοιχες πρακτικές συμβαίνουν και σε άλλα νοσοκομεία -αποδίδοντάς τες σε ακροδεξιούς κύκλους- και απαιτεί από την κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας, την πολιτική προστασία και την επιτροπή ειδικών του υπουργείου να τοποθετηθούν άμεσα και να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά τις παραπάνω αθλιότητες που στρέφονται κατά της δημόσιας υγείας, των μαχόμενων υγειονομικών, συνολικά των εργαζομένων.

Ανεπίσημη πρεμιέρα για το άνοιγμα του τουρισμού που έχει προγραμματιστεί για τις 14 Μάιου. Από σήμερα η χώρα μας υποδέχεται τουρίστες από κράτη μέλη της ΕΕ και από ‘άλλες πέντε χώρες, τις ΗΠΑ το Ηνωμένο βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ και τη Σερβία. Η υποδοχή θα γίνεται μόνο σε 9 αεροδρόμια της Ελλάδος. Οι επισκέπτες από τις συγκεκριμένες χώρες δεν θα τίθενται σε καραντίνα, αρκεί να έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου ή να δείχνουν αρνητικό τεστ που πραγματοποιήθηκε 72 ώρες πριν από την άφιξή τους.

Πάγωσε στην χώρα μας ο εμβολιασμός με το σκεύασμα της Johnson & Johnson που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει από σήμερα. Αύριο ο Ευρωπαϊκός οργανισμός φαρμάκων θα προχωρήσει σε συστάσεις για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Άμεση προτεραιότητα αποτελεί ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουρισμό επισημαίνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο επερώτησης του κόμματός της για τον τουρισμό.

Συνομιλίες με φαρμακοβιομηχανίες πραγματοποιεί η Ιταλία, προκειμένου να αρχίσει στην χώρα η παραγωγή εμβολίων βασισμένων στο mRNA, σύμφωνα με τους Financial Times. Όπως αναφέρει η εφημερίδα συζητήσεις γίνονται με την Moderna Inc, την ελβετική Novartis AG και την ιταλική ReiThera.

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του εμβολιασμού βρίσκεται το Ισραήλ, έχοντας κάνει συνολικά 10,31 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων. Το 60% του πληθυσμού έχει καλυφθεί εμβολιαστικά με μια δόση, ενώ το 56% και με τις δύο δόσεις.

Πρώτη ημέρα της διάθεσης των self tests στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ενώ για την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου, οι δηλώσεις των αποτελεσμάτων του τεστ μπορούν να γίνονται οποιαδήποτε στιγμή έως και την Κυριακή 25 Απριλίου.

To self test είναι εβδομαδιαίο, υποχρεωτικό και καλύπτει εκαντοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε αρκετούς τομείς όπως λιανεμπόριο, καταστήματα τροφίμων, εστίαση, μεταφορές, κομμωτήρια, υπηρεσίες καθαρισμού, τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων. Περισσότερες λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας 3w.athina984.gr.

Δραματική συνεχίζει να είναι η κατάσταση στις Μονάδες εντατικής Θεραπείας όπου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 841 διασωληνωμένους ασθενείς. 1.829 τα νέα κρούσματα. Μέσα στην εβδομάδα οι τελικές εισηγήσεις από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων για τις μετακινήσεις κατά την περίοδο του Πάσχα.

Καταβολές συνολικού ύψους περίπου 590 εκατομμυρίων ευρώ, θα γίνουν από σήμερα έως και την Παρασκευή, από το Υπουργείο Εργασίας, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ.

«Πρεμιέρα σήμερα στις 9 το βράδυ για την Πλατεία Θεάτρου με την παράσταση “Σωτηρία με λένε” της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία του Τάσου Ιορδανίδη. Στο site του σταθμού 3w.athina984.gr, το έργο όπως και όλα τα θεατρικά που θα ακολουθήσουν – την ώρα της ραδιοφωνικής τους μετάδοσης, θα συνοδεύονται από βίντεο οπτικής ερμηνείας στη νοηματική γλώσσα και πρόσθετους εξειδικευμένους υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους. Χαρούμενη που ξαναμπαίνει το θέατρο στο ραδιόφωνο, δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 984 η ηθοποιός Αλεξάνδρα Παντελάκη.

ΚΑΙΡΟΣ

Λασποβροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Αραιές νεφώσεις στην Αττική, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 20 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα