back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά σήμερα η δωρεάν διάθεση των self tests στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, ενώ για την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου, οι δηλώσεις των αποτελεσμάτων του τεστ μπορούν να γίνονται οποιαδήποτε στιγμή έως και την Κυριακή 25 Απριλίου.

To self test είναι εβδομαδιαίο, υποχρεωτικό και καλύπτει εκαντοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε αρκετούς τομείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, όπως λιανεμπόριο, καταστήματα τροφίμων, εστίαση, μεταφορές, κουρεία και κομμωτήρια, υπηρεσίες καθαρισμού, τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων. Περισσσότερες λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας 3w.athina984.gr.

Σημαντικό, αναγκαίο και απαραίτητο μέτρο χαρακτήρισε τα self test, μιλώντας στον Αθήνα 984 ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών της Βαρβακείου Ανδρέας Νιώτης. Το θέλαμε για να προστατευθούμε εμείς και οι καταναλωτές. Ο τελευταίος χρόνος και για τη Βαρβάκειο αγορά ήταν δύσκολος υπογράμμισε .

Επαναλειτουργούν από σήμερα, υπό αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, οι σχολές οδηγών σε όλη τη χώρα ενώ θα γίνονται και εξετάσεις οδήγησης. Ανοίγουν και τα καταστήματα στην περιφέρεια Κοζάνης, Μόνο με τη μέθοδο του click away ξεκινούν τη λειτουργία τους τα καταστήματα στην Κοζάνη.

Δραματική συνεχίζει να είναι η αύξηση στις Μονάδες εντατικής Θεραπείας όπου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 841έναν διασωληνωμένους ασθενείς. 65 οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο.

Καζάνι που βράζει εξακολουθεί να είναι η Αττική, όπου εντοπίστηκαν τα 917 από τα 1829 νέα χθεσινά κρούσματα, ενώ 225 νέες μολύνσεις καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Αρνητικός στην απελευθέρωση των μετακινήσεων την περίοδο του Πάσχα αλλά και σε άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα από τους αρχικούς σχεδιασμούς, εμφανίστηκε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος.

«Πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι μας ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει το τελικό σχέδιο για τον τουρισμό», είπε μιλώντας στο Open το μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αχιλλέας Γκίκας.

Μέσα στην εβδομάδα οι τελικές εισηγήσεις από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης στις 10 Μαΐου, επανέλαβε χθες η Νίκη Κεραμέως.

Πονοκέφαλος εξακολουθούν να είναι και τα κορονοπάρτι σε γειτονιές της Αθήνας αλλά και σε Πάτρα και Βόλος. Συνωστισμός χθες το βράδυ, στον πεζόδρομο Αιμίλιου Βεάκη στο Περιστέρι.

Πάγωσε στην χώρα μας ο εμβολιασμός με το σκεύασμα της Johnson & Johnson που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει από σήμερα. Αύριο ο Ευρωπαικός οργανισμός φαρμάκων θα προχωρήσει σε συστάσεις για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Περισσότερες από 890 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού έχουν χορηγηθεί έως τώρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις από χώρα σε χώρα στα προγράμματα εμβολιασμού, καθώς υπάρχουν χώρες -κυρίως αφρικανικές- που δεν έχουν ακόμη κάνει στους πολίτες τους ούτε μία δόση.

Τους Ευρωπαίους ομολόγους του αναμένεται να ενημερώσει σήμερα κατά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Νίκος Δένδιας σχετικά με τα όσα εκτυλίχθηκαν στην Άγκυρα στο φόντο του τηλεοπτικού του καβγά με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Πρεμιέρα σήμερα στις 9 το βράδυ για την Πλατεία Θεάτρου με το έργο “Σωτηρία με λένε” της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία του Τάσου Ιορδανίδη. Στο site του σταθμού 3w.athina984.gr, το έργο «Σωτηρία Με λένε» – όπως και όλα τα θεατρικά έργα – την ώρα της ραδιοφωνικής του μετάδοσης, θα συνοδεύεται από βίντεο οπτικής ερμηνείας στη νοηματική γλώσσα και πρόσθετους εξειδικευμένους υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους.

ΚΑΙΡΟΣ

Λασποβροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις. Αραιές νεφώσεις στην Αττική, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 20 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα