back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δ. Σαρηγιάννης: Επικίνδυνο να ανοίξει ο τουρισμός όπως έχει προαναγγελθεί – Δεν θα ρίσκαρα διαπεριφερειακή μετακίνηση το Πάσχα

Διαβάστε επίσης

Επιφυλακτικός όσον αφορά τόσο το άνοιγμα του τουρισμού στα μέσα Μαΐου όσο και στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα εμφανίστηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

«Υπάρχει αποκλιμάκωση στα κρούσματα αλλά όχι στις ΜΕΘ. Αυτό θα πάρει χρόνο όπως θα πάρει και χρόνο η μείωση των θανάτων. Βλέπω χλωμό να υπάρξει διαπεριφερειακή μετακίνηση το Πάσχα. Εγώ προσωπικά δεν θα το ρίσκαρα» τόνισε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ωστόσο ότι είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης, που θα μπορέσει να πάει καλύτερα αν εφαρμόσουμε τα self test. Όσο για τον τουρισμό τόνισε ότι «βάσει των κρουσμάτων είναι επικίνδυνο να ανοίξει, όπως έχει προαναγγελθεί. Θα υπάρχει μία αύξηση κρουσμάτων με τον τουρισμό αλλά πιστεύω ότι αν τώρα τα πάμε καλά, αυτή η αύξηση μέσω του τουρισμού θα είναι διαχείρισιμη» πρόσθεσε.

Όπως είπε, υπάρχει μία μικρή αύξηση στο ιικό φορτίο, που μπορεί ως ένα σημείο να συνδέεται και με τα πάρτι που γίνονται. «Είναι λογικό όταν υπάρχει ένα κορονο-πάρτυ , μία μεγάλη συγκέντρωση, συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, να έχουμε και αύξηση κρουσμάτων. Κάτι που πρέπει να καταλάβουμε όλοι, είναι πως ακόμα και νέοι ακόμα και 18χρονοι δεν είναι άτρωτοι στον ιό. Μπορεί να το περάσουν ήπια τώρα, αλλά μπορεί να τους δημιουργήσει προβλήματα σε βάθος χρόνου. Να μείνει ένα κατάλοιπο» σημείωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα