back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανησυχία για αυξημένη διασπορά του κορονοιού από τα πάρτι στις πλατείες τις Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Με πλήρη αποτυχία στέφθηκε το “επιχειρησιακό σχέδιο” της ΕΛ.ΑΣ  να αποτρέψει για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο τα μεγαλύτερα και τα μικρότερα “πάρτι” διασποράς του κορονοϊού στις πλατείες της πόλης,  με dj, ποτά, χορούς χιλιάδες άτομα συνωστισμένα χωρίς προστατευτικά μέτρα, Αποτέλεσμα, το ξεφάντωμα, να μεταφερθεί από την φρουρούμενη  επί τρεις ημέρες  και άδεια Πλατεία  Βαρνάβα  στο Παγκράτι στην  πλατεία Άγιου Γεωργία του Κυψέλης αλλά  και  άλλα σημεία της Αθήνας.

Κι αυτό, παρότι από αργά το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι και το βράδυ της Κυριακής αστυνομικοί της ομάδας ΟΔΟΣ (Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων)  βρίσκονταν συγκεντρωμένοι σε κλοιό γύρω από την Πλατεία Βαρνάβα  ενώ  ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών περιπολούσουν  στην περιοχή .

Η αδυναμία των αρχών να ελέγξουν την εφαρμογή των μέτρων οδηγεί σε μεγάλη ανησυχία για την επιδημιολογική επίπτωση αυτών των συναθροίσεων στις πλατείες της πόλης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα θα απασχολήσει σήμερα τον πρωινό καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου,  λόγω της επιδημιολογική επιβάρυνσης αλλά και των αντιδράσεων σε εκείνους του πολίτες που συνεχίζουν παρά την κόπωση να τηρούν τα μέτρα περιορισμού

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της Κυψέλης με την εικόνα που παρουσιάζει  σχεδόν κάθε πρωί η πλατεία του Αγίου Γεωργίου μετά τα πάρτι , με σπασμένα μπουκάλια, κουτάκια μπίρας και πλαστικά ποτήρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες ώρες μετά το πάρτι του Σαββάτου ομάδα ατόμων έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και επιτέθηκε με πέτρες σε αστυνομικούς της Ομάδας Δράση. Η αστυνομία προσήγαγε δύο άτομα για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία.

Χρειάσθηκε συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού της πλατείας Αγίου Γεωργίου και των γύρω δρόμων από τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να απομακρύνουν τα σκουπίδια που άφησαν πίσω τους οι συγκεντρωμένοι.  Τα απορρίμματα (μπουκάλια, πλαστικά ποτήρια, πακέτα τσιγάρων, χαρτιά και διάφορες συσκευασίες) γέμισαν το πρωί του Σαββάτου  50 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, ενώ ακολούθησε η σάρωση και απολύμανση της πλατείας, των γύρω δρόμων και των πεζοδρομίων.

Το αδιαχώρητο επικράτησε σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της ΕΡΤ στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας , στο Κολωνάκι και στην περιοχή του Ψυρρή. 

Το αδιαχώρητο επικρατούσε μέχρι και αργά το βράδυ της Κυριακής  στον πεζόδρομο της Αιμιλίου Βεάκη στο Περιστέρι.

 

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα