back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θ. Θέμος: Το Επιγραφικό Μουσείο τιμά τη γειτονιά του με διαδικτυακές δράσεις επικεντρωμένες σε Ιστορίες των Εξαρχείων

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο της δράσης «Το Επιγραφικό Μουσείο και τα Εξάρχεια: Ιστορίες μιας γειτονιάς», το Επιγραφικό Μουσείο, στην οδό Τοσίτσα, τιμά τη γειτονιά του και συνεχίζει τις διαδικτυακές δράσεις επικεντρωμένες σε Ιστορίες της ευρύτερης περιοχής.

Γι αυτές τις διαδικτυακές δράσεις που ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα, θα παρουσιάζονται ανά δεκαπέντε ημέρες, κάθε Δευτέρα στις 7 μ.μ. και κάθε φορά θα αναπτύσσεται ένα θέμα που θα αναδεικνύει πτυχές τις ιστορίας της περιοχής και των ανθρώπων που ζουν ή έζησαν σε αυτή, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και την Αφροδίτη Παπακαλού ο Διευθυντής του Μουσείου, Θανάσης Θέμος.

Όπως εξήγησε, με τη συνδρομή του Αρχείου της ΕΡΤ και του Αρχείου ΜΙΕΤ/ΕΛΙΑ οι παρουσιάσεις θα περιλαμβάνουν επιλεγμένο αρχειακό υλικό, και μάλιστα δεν έκρυψε την επιθυμία του να συνεργαστούν γι αυτές τις δράσεις και με τον ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης της Αθήνας.

«Σε κάθε εκδήλωση σκοπός είναι μαζί με τον ομιλητή να υπάρχει και ένα θέμα το οποίο αναφέρεται στις αρχαίες επιγραφές. Άλλωστε, η Επιγραφική είναι ένας τομέας ο οποίος αναφέρεται σε όλες τις πτυχές της ζωής στην Αρχαία Ελλάδα», επισήμανε.

Ο κ. Θέμος, γνωστοποίησε ότι στην ομιλία της 26ης Απριλίου ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος θα αναφερθεί στο θέμα «Περπατώντας στα Εξάρχεια» ενώ στις 10 Μαϊου, η ιστορικός Τόνια Καφετζάκη και η κ. Δώρα Μέντη, Ε.ΔΙ.Π. Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα μιλήσουν για τα «Εξάρχεια των λογοτεχνών της περιόδου 1880-1944», για τον Σουρή, τον Παλαμά, τον Λαπαθιώτη και θα περιηγηθούν νοερά στα φιλολογικά σαλόνια και καφενεία της τότε εποχής.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πολύ ενδιαφέρουσα Έκθεση που φιλοξενεί το Επιγραφικό Μουσείο για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, τις αρχές και την παράδοσή της μέσα από τις αρχαίες ελληνικές επιγραφές, που όπως είπε, λόγω της πανδημίας που κρατά κλειστά τα Μουσεία δεν έχει αξιοποιηθεί όπως θα έπρεπε, εκφράζοντας της ελπίδα να μπορέσει σύντομα το κοινό να την θαυμάσει δια ζώσης. Μέχρι τότε, όμως, τις επόμενες ημέρες οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε αυτήν με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα