back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Push Buttons: H νέα ατομική έκθεση του Ηλία Καφούρου στα Δύο Χωριά Project Space

Διαβάστε επίσης

Ο Ηλίας Καφούρος στη νέα ατομική του έκθεση με τίτλο Push Buttons στα Δύο Χωριά Project Space στην Αθήνα, υφαίνει πολύπλοκες συνθέσεις που προκύπτουν από ένα σύγχρονο τοπίο πληροφοριών, άμεσα αναγνωρίσιμες φέροντας την υπογραφή του ιδιώματος του εικαστικού.

Μέσα στην πυκνή αριστοτεχνική σύνθεσή του ξεδιπλώνει σταδιακά ένα σύμπαν μέσα στο οποίο μπορεί να περιπλανηθεί το βλέμμα του θεατή. Υπερκορεσμένες συνθέσεις εμπνευσμένες από τις πρωτόγνωρες συνθήκες μέσα στις οποίες βρεθήκαμε όλοι το 2021 με στοιχεία από την κουλτούρα του διαδικτύου, τον κινηματογράφο αλλά από τα βουδιστικά «μάνταλα», ο Ηλίας Καφούρος αποτυπώνει τον υπαινιγμό ότι πατάμε ο ένας τα κουμπιά του άλλου σε ένα κόσμο κατακλυσμένο από πληροφορία με αναφορές στην κοινωνική σάτιρα.

«Θεωρώ πολύ σημαντικό να αφήνω τα πράγματα ανοιχτά σε ερμηνείες. Να μη λέω πως είναι αυτό ή είναι το άλλο», σημειώνει ο Ηλίας Καφούρος για τα έργα του.

Στα έργα του δημιουργεί ένα περιβάλλον που δύσκολα μπορείς να διακρίνεις τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην παρέμβαση και στο πρωτότυπο.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου και είναι επισκέψιμη στο κοινό κατόπιν ραντεβού.

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 210 6714827 | www.diohoria.com

Σημείωση: Ο Ηλίας Καφούρος σχεδίασε το συλλεκτικό μαντίλι του οίκου Hermès «Ελευθερία» για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του δόθηκαν στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα