back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Από τη Δευτέρα ξεκινούν τα υποχρεωτικά self tests εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Εκδόθηκε η Κοινή υπουργική απόφαση για την χορήγηση των τεστ που θα γίνεται δωρεάν από τα φαρμακεία, ενώ προβλέπονται κυρώσεις τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν θα ακολουθήσουν τη διαδικασία που προβλέπει η συγκεκριμένη ΚΥΑ των υπουργείων Υγείας και Εργασίας.

Αναλυτικά για τους κλάδους των εργαζομένων που πρέπει να κάνουν self test στον ιστότοπο του σταθμού μας www. athina984.gr.

Tο μήνυμα ότι «με τα self-tests θα περιορίσουμε στο ελάχιστο τη διασπορά στους χώρους εργασίας», έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του σε βιομηχανική μονάδα στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σήμερα στην Κορινθία. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και τη Διώρυγα της Κορίνθου, η οποία είναι κλειστή λόγω κατολισθήσεων, όπου και ενημερώθηκε για το σχέδιο αποκατάστασης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το πάγωμα των εμβολιασμών με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, που είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τη Δευτέρα, αποφάσισαν οι αρμόδιοι, μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, για την εμφάνιση σπάνιων θρομβο-εμβολών. Οι συστάσεις θα ανακοινωθούν την Τρίτη.

Ανοίγει από τη Δευτέρα το λιανεμπόριο και στην Κοζάνη με τη μέθοδο του click away, ενώ επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών σε όλη τη χώρα, με τη χρήση self-test για εργαζόμενους και εξεταζόμενους.

Πλησιάζει η ώρα που η Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας σε στενό οικογενειακό κύκλο 30 ατόμων θα αποχαιρετήσει τον Δούκα του Εδιμβούργου πρίγκιπα Φίλιππο, συζύγο της Βασίλισσας Ελισάβετ ο οποίος πέθανε την περασμένη Παρασκευή, 9 Απριλίου, σε ηλικία 99 ετών.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα αρχίσει στις 5 ώρα Ελλάδας, στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο του Ουίνδσορ. Πριν από την έναρξη της τελετής θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού της πλατείας Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, και των γύρω δρόμων έγινε τα ξημερώματα από τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να απομακρύνουν τα σκουπίδια που άφησαν πίσω τους, όσοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής σε πολυπληθές κορωνοπάρτυ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου, τα απορρίμματα γέμισαν 50 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, ενώ ακολούθησε η σάρωση και απολύμανση της πλατείας, των γύρω δρόμων και των πεζοδρομίων.

Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα και αύριο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

“Ανάσα στον Πολιτισμό και τη μουσική από τον “Αθήνα 9,84”, γιατί το χρειαζόμαστε όλοι μας” το μήνυμα του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη στο Facebook, για τις 11 ραδιοφωνικές συναυλίες που θα παρουσιάσει ο σταθμός μας ξεκινώντας από αύριο στις 9 το βράδυ όπου ο “Αθήνα 9,84” θα μεταδώσει την πρώτη συναυλία αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίηση. Τραγουδούν: Χρήστος Θηβαίος, Βίκυ Καρατζόγλου, Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης

Η συναυλία θα μεταδοθεί στους 98. 3 στα FM, στο κανάλι του σταθμού στο YouTube και στο site μας www.athina984.gr.

Στην αθλητική επικαιρότητα

και την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ,

ΟΦΗ- Ατρόμητος, 0-0 στο ημίχρονο

5 και τέταρτο: Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης

και στις 7 και μισή: Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα