back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Για την ισχυρή πίεση που συνεχίζει να δέχεται το Σύστημα Υγείας μίλησε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, συστήνοντας λίγο ακόμα υπομονή στους πολίτες.

Διευκρίνισε ότι “η επιτροπή των ειδικών δεν έχει συζητήσει ακόμα το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό σε άτομα που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε σελφ τεστ”.

Δωρεάν rapid tests διενεργούν σήμερα, ως τις 3 μετά το μεσημέρι, Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ σε συνολικά 26 σημεία σε όλη τη χώρα. Στην Αττική, έλεγχοι γίνονται στον Σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, στην Πλατεία Καλογήρων στη Δάφνη και στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Από τη Δεύτερα υποχρεωτικά θα είναι τα σελφ τεστ στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, τα καταστήματα τροφίμων, την εστίαση, τις μεταφορές, σε κουρεία και κομμωτήρια, τις Υπηρεσίες καθαρισμού, τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, αλλά και στους εργαζόμενους σε ΚΕΠ, το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι καθώς και για τους δικαστικούς υπαλλήλους και λειτουργούς.

Ανοίγει από τη Δευτέρα ανοίγει το λιανεμπόριο και στην Κοζάνη με τη μέθοδο του click away, ενώ επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών σε όλη τη χώρα, με τη χρήση self-test για εργαζόμενους και εξεταζόμενους.

Για τα έργα αποκατάστασης της Διώρυγας της Κορίνθου ενημερώθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή.

Το θάνατο ενός στρατιώτη ο οποίος υπηρετούσε σε μονάδα της Λήμνου, ανακοίνωσε το ΓΕΣ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 23χρονος βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του τις πρωινές ώρες κατά τη διαδικασία έγερσης για ανάληψη υπηρεσίας. Τα αίτια του θανάτου του διερευνώνται αρμοδίως. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του, στους οικείους του.

Σε στενό κύκλο 30 ατόμων, θα τελεστεί σήμερα η κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου, πρίγκιπα Φίλιππου, συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος πέθανε την περασμένη Παρασκευή, 9 Απριλίου, σε ηλικία 99 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα αρχίσει στις 5 ώρα Ελλάδας, στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο του Ουίνδσορ. Πριν από την έναρξη της τελετής θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα και αύριο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Επίσης σήμερα, έως τις 2 μετά το μεσημέρι πραγματοποιείται στο στάδιο της Νέας Σμύρνης, στην αίθουσα “Πετζαρόπουλος” ,η καθιερωμένη αιμοδοσία των “Πανθήρων”, των οργανωμένων φιλάθλων του Πανιωνίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα

και την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ, στις 3 παίζουν: ΟΦΗ- Ατρόμητος, 5 και τέταρτο: Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης και στις 7 και μισή: Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα