back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υπέρ της καθιέρωσης ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας ο Γ. Κουτρουμάνης

Διαβάστε επίσης

Στο υπό προώθηση νομοσχέδιο για τα εργασιακά, ενώ ακόμη παραμένει ασαφές, εάν συμπεριλαμβάνει ρυθμίσεις για τη λειτουργία των συνδικάτων, αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

*Εμφανίστηκε θετικός στην καθιέρωση ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας, υπενθυμίζοντας ότι είχε θεσμοθετηθεί επί δικής του θητείας στο υπουργείο Εργασίας. «Χρειάστηκε να περάσουν έντεκα χρόνια για να αξιοποιηθεί ένα μέτρο, που προστατεύει τους εργαζόμενους, όπως και τις σοβαρές επιχειρήσεις.
Με τη σωστή εφαρμογή του θα μπορούν να ελέγχονται υπερεργασία, υπερωρίες και να λύνονται προβλήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

*Σε σχέση με το 4 ήμερο, ο κ Κουτρουμάνης επέστησε την «ανάγκη δημιουργίας ενός ασφαλούς πλαισίου σε μια απορρυθμισμένη αγορά εργασίας την τελευταία δεκαετία, με δεδομένη την ελαστικοποίηση των όρων εργασίας.»
Και τόνισε ότι «σε συνθήκες πανδημίας, με ποσοστά ανεργίας που ξεπερνούν το 17%, επτακόσιες πενήντα χιλιάδες εργαζόμενοι σε αναστολή, επιβιώνουν με επιδόματα, όντας ευάλωτοι και απροστάτευτοι»

*Ο πρώην υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου, δεν φέρνει λύσεις σε όσους μένουν απλήρωτοι από τις επιχειρήσεις που τους απασχολούν, με αποτέλεσμα να επαφείενται στις καλές προθέσεις των εργοδοτών για εκπλήρωση των υποχρεώσεων απέναντί τους.

*Τέλος, χαρακτήρισε αναγκαιότητα τη ρύθμιση της εξ αποστάσεως εργασίας, που έχει διευρυνθεί λόγω και της πανδημίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα