back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κ. Λάβδας: Μετά τον Ντράγκι έχουμε έναν ακόμη Ευρωπαίο πολιτικό σε κυβερνητική θέση, τον Ν. Δένδια, που λέει τα πράγματα με το όνομά τους για την Τουρκία

Διαβάστε επίσης

«Μετά τον Ντράγκι και λίγο παλαιότερα τους Μακρόν και Κουρτς, έχουμε έναν ακόμη ευρωπαίο πολιτικό σε κυβερνητική θέση, τον Νίκο Δένδια, που λέει τα πράγματα με το όνομά τους για την Τουρκία. Αυτό θα μείνει τελικά στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη από τη συνάντηση της 15ης Απριλίου, Και δεν είναι λίγο» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο Κωνσταντίνος Λάβδας, καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και ομάδων συμφερόντων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Τόνισε πως «υπήρξε ετοιμότητα από τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών, να διατυπώσει δημόσια τις ελληνικές θέσεις απέναντι στις τουρκικές αναθεωρητικές απόψεις και αυτό είναι θετικό»

Ανέφερε πως η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο να απομονώσει τα ελληνοτουρκικά από το πολυμερές επίπεδο τόσο της ΕΕ όσο και του ΝΑΤΟ.

«Νομίζω ότι η Τουρκία έχει κάθε λόγο να θέλει να φαίνεται ότι συνεχίζονται κάποιας μορφής συναντήσεις και συνομιλίες. Το θέλει να το δείξει απέναντι στην ΕΕ, θέλει όμως να το δείξει και για το ΝΑΤΟ επειδή αυτό που στοχεύει είναι να αναβαθμίσει τη θέση της» τόνισε και πρόσθεσε: «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να πιεστεί- μέσω εξελίξεων αλλά και μέσω της δικής μας προετοιμασίας- να αποδεχθεί ότι μπορεί να έχει τις απόψεις της, αλλά δεν θα πρέπει να πράττει με βάση τις απόψεις της»

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα