back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Kαταγραφή του ωραρίου και των υπερωριών σε πραγματικό χρόνο μέσω του κινητού του εργαζόμενου προανήγγειλε ο Κ. Χατζηδάκης

Διαβάστε επίσης

Kαταγραφή του ωραρίου και των υπερωριών σε πραγματικό χρόνο μέσω του κινητού του εργαζόμενου, σε σύνδεση με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ (“ψηφιακή κάρτα”), προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

Αναφερόμενος στην διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι μπορεί να οδηγήσει σε εβδομαδιαία εργασία τεσσάρων ημερών, υπογράμμισε ότι το σύστημα της διευθέτησης προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία εδώ και 30 χρόνια, ενώ χαρακτήρισε ανοησίες τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί κατάργησης του οκταώρου.

Κατά την διάρκεια εκδήλωσης του ΙΟΒΕ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο υπουργός Εργασίας, ανακοίνωσε την προώθηση δέσμης μέτρων, τα οποία θα διαφοροποιούνται ανάλογα με τον κλάδο και τη ζημία που έχει υποστεί κάθε επιχείρηση, για την στήριξη των επιχειρήσεων και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Στον σχεδιασμό του υπουργείο Εργασίας εντάσσεται, επίσης, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος κατάρτισης και η σύνδεση του επιδόματος ανεργίας με τις πολιτικές απασχόλησης.

«Η προσπάθεια είναι εμπροσθοβαρής και ήδη πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου θα «τρέξουν» δράσεις με κονδύλια ύψους 300 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα εισρεύσουν το φθινόπωρο”, υπογράμμισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα