back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χρώματα και Όνειρα στο Παλαιό Φάληρο

Διαβάστε επίσης

Σε έργα τέχνης έχει μετατρέψει 87 ΚΑΦΑΟ και 6 σχολικούς χώρους στο Παλαιό Φάληρο, η ομάδα Χρώματα και Όνειρα ενώ στην παραλία του Μπάτη φιλοτεχνήθηκε η εξέδρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων με την Ναυμαχία του Ναυαρίνου, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

«Η ομάδα μας αποτελείται από 18 εθελοντές, ξεκινήσαμε τη δράση το Φθινόπωρο του 2019 και συνεχίζουμε», θα πει στον Αθήνα 9.84, ο εμπνευστής και συντονιστής της ομάδας, δημοτικός σύμβουλος  Δημήτρης Μητρέλλος. «Αρχικός σκοπός μας ήταν να ομορφύνουμε τα άχαρα, γκρι ΚΑΦΑΟ με έργα ζωγραφικής. Η πλειονότητα των έργων μας δημιουργήθηκαν με την τέχνη της  ζωγραφικής. Ωστόσο η δράση μας επεκτάθηκε και έως σήμερα εκτός από τα ΚΑΦΑΟ έχουμε φιλοτεχνήσει τους χώρους 6 σχολείων και τον τοίχο της εξέδρας όπου γίνονται οι εκδηλώσεις του δήμου με ένα μεγάλο έργο ζωγραφικής με θέμα την Ναυμαχία του Ναυαρίνου. Η ομάδα Χρώματα και Όνειρα αλλά και οι καλλιτέχνες, κυρίως δημότες Παλαιού Φαλήρου, εργάζονται εθελοντικά. Τα χρώματα και τα εργαλεία είναι όλα από δωρεές. Οι δημότες δεν έχουν πληρώσει ούτε λεπτό. Η δράση μας έχει συμπεριληφθεί στις εφαρμοσθείσες καλές πρακτικές των δήμων από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Δήμων Ελλάδας «Κλεισθένης».

Ενθουσιώδης η ανταπόκριση των κατοίκων

«Οι κάτοικοι έχουν αγκαλιάσει την δράση μας, είναι ενθουσιασμένοι. Ακούμε πολύ καλά σχόλια, οι δέ ζωγράφοι, κατά την διάρκεια του έργου τους, δέχονται φιλοφρονήσεις και κεράσματα από τους περαστικούς. Δεχόμαστε πολύ αγάπη. Όσους περίμεναν την αποτυχία της δράσης μας, γιατί υπάρχουν και αυτοί, τους έχουμε απογοητεύσει», τονίζει ο κ. Μητρέλλος.  Η αποδοχή και η αγάπη του κόσμου μας έδωσε και μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε καθώς ο αρχικός στόχος ήταν η ζωγραφική 50 ΚΑΦΑΟ».

Ο Δημήτρης Μητρέλλος στο πλαίσιο του έργου του, ως δημοτικός σύμβουλος εκτός της εν λόγω επιτυχημένης δράσης είναι και πρόεδρος της Στέγης Θηλέων Παλαιού Φαλήρου «Άγιος Αλεξανδρος», όπου επιτελείται σημαντικό κοινωνικό έργο καθώς εκεί φιλοξενούνται εγκαταλελειμμένα και κακοποιημένα κορίτσια.

Η ομάδα Χρώματα και Όνειρα

Έλενα Παπαγιαννοπούλου, Μαρία Μπαρούνη, Σταυρούλα Νικολάου, Αναστασία Στεφανίδου, Μαρία Τζαβάρα, Τζένη Ντρούζου, Μοσχάνθη Παπαβασιλείου και Κωνσταντίνος Μάτζιος.

Οι εικαστικοί

Χριστίνα Χαλιώρη, Ουρανία Πικραμένου, Σταυρούλα Μάτζιου, Μαρία Λεσσέ, Βίκυ Σαμουηλίδου, Νίκος Παππάς, Γιώργος Βενιός, Άλντο Ταιράι και Θεοφάνης Γουλής. 

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα