back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ: Στη Ροτόντα του Καπιτωλίου θα ταφεί ο 18χρονος αστυνομικός

Διαβάστε επίσης

Στην Ροτόντα του Καπιτωλίου θα ταφεί ο αστυνομικός που έχασε τη ζωή του στις αρχές του μήνα όταν ένας οδηγός αυτοκινήτου έριξε το όχημά του σε δύο αστυνομικούς της φρουράς του συγκροτήματος και απείλησε με ένα μαχαίρι.

Ο 18χρονος Ουίλιαμ Έβανς, πατέρας δύο παιδιών, που υπηρετούσε στην αστυνομία του Καπιτωλίου, υπέκυψε στα τραύματά του μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο στις 2 Απριλίου, σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία της Ουάσινγκτον.

«Ελπίζουμε ότι η τιμή αυτή θα είναι μια παρηγοριά για την οικογένεια του αστυνομικού Έβανς, ιδιαίτερα για τα παιδιά του Λόγκαν και Άμπιγκεϊλ, όπως και η γνώση ότι τόσοι πολλοί Αμερικανοί θρηνούν και προσεύχονται γι’ αυτούς αυτή τη θλιβερή στιγμή», αναφέρουν η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ σε ανακοίνωσή τους.

Η τιμή αυτή είναι από τις μεγαλύτερες που επιφυλάσσονται από το Κογκρέσο σε έναν πολίτη. Μόνον σε άλλους πέντε ανθρώπους έχει γίνει αυτή η τιμή μετά τη θεσμοθέτησή της το 1998.

Οι τρεις από αυτούς ήταν αστυνομικοί του Καπιτωλίου που έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις σε αυτό, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο Μπράιαν Σίκνικ, ο αστυνομικός που υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη στις 6 Ιανουαρίου κατά την επιδρομή εκατοντάδων υποστηρικτών του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Από την επίθεση αυτή, που σημειώθηκε στις αρχές του μήνα, είχε τραυματισθεί και δεύτερος αστυνομικός.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα