back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Αναστέλλονται στις ΗΠΑ οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson λόγω περιστατικών θρόμβωσης. Ανησυχία εκ νέου για την πορεία των εμβολιασμών στην Ευρώπη αλλά και για τη χώρα μας που αύριο αναμένεται να λάβει τις πρώτες δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson. Πρόκειται για τις πρώτες 33.600 δόσεις του εμβολίου με τις οποίες έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει εμβολιασμός τη Δευτέρα 19 Απριλίου.

Οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο όπως κοινοποίησε σε λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τον Μάιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού όσον αφορά τους άνω των 40 ετών, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ανάφερε σήμερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Στην Πάτρα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, όπου θα πραγματοποιήσει τελική αυτοψία στο νέο mega εμβολιαστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας σε μισή ώρα από τώρα (16.30), στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ).

Παράθυρο αισιοδοξίας για ΠΑΣΧΑ στο χωριό, με βάση πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Αισθάνομαι ότι είμαστε πολύ πιο κοντά στην ελευθερία. Βεβαίως ακόμα είναι αρκετά νωρίς να μιλήσουμε για τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες δυνητικά θα μπορούσαμε να βγούμε το Πάσχα και να έχουμε ένα Πάσχα διαφορετικό από το περσινό. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε πολύ περισσότερα όπλα», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN.

Σημαντικό όπλο για την επιστροφή στην κανονικότητα τα self tests, που θα επεκταθούν σε λιανεμπόριο και μεταφορές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 19 Απριλίου αναμένεται το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, των κέντρων αισθητικής και φροντιστηρίων αλλά μόνο για μαθητές Λυκείου. Στις 24 Απριλίου αναμένεται ελεύθερη πρόσβαση στα καταστήματα. Πιθανό το Πάσχα στο χωριό, αρκεί να υπάρχει ικανός αριθμός self tests για όσους θέλουν να φύγουν για την επαρχία.

Σε ότι αφορά την εστίαση όλα συγκλίνουν πως θα ανοίξει αμέσως μετά το ΠΑΣΧΑ με επικρατέστερη ημέρα την Τρίτη του ΠΑΣΧΑ, αλλά μόνο μερικώς και σε εξωτερικούς χώρους. Γεγονός που σημαίνει ότι τα τραπέζια θα είναι αραιωμένα στα καταστήματα που διαθέτουν αυλές, ενώ δεν θα λειτουργούν στο εσωτερικό τους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ www.athina984.gr

«Η Κυβέρνηση προσέγγισε με ευαισθησία τις ιδιαίτερες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πρόσθετα, ειδικά μέτρα στήριξης αυτών είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας κατά την ομιλία του στο διαδικτυακό forum του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της ΚΕΔΕ με θέμα: “Οι Δήμοι ως μοχλός ανάπτυξης στη μετά-COVID-19 εποχή”.

Κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ αυξάνεται ο «λογαριασμός» στον κρατικό προϋπολογισμό για την χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης το 2021, σύμφωνα με σχετική διάταξη σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την πανδημία παρουσιάζει στις 6 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Αυξημένα κατά 3.000 είναι τα δρομολόγια των λεωφορείων σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη που μίλησε στον Αθήνα 984 και σε αυτά θα προστεθούν 3.500 ακόμα δρομολόγια όταν θα μπουν στην κυκλοφορία και τα 300 νέα λεωφορεία με leasing.

Nα διενεργηθεί άμεσα προκαταρκτική έρευνα για την δολοφονία των δύο αδελφών στην Μακρινίτσα του Βόλου από τον σύζυγο της 28χρονης γυναίκας, διέταξε ο Εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος. Ζητά να διερευνηθεί ο ρόλος των συναρμόδιων υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του 32χρονου δράστη του διπλού φονικού, όσον αφορά στις ψυχιατρικές εξετάσεις και κυρίως για ποιον λόγο κυκλοφορούσε ελεύθερος παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ήδη οι σχετικές γνωματεύσεις για εγκλεισμό του σε κλινική.

Ελεύθεροι υπό όρους αφέθηκαν δέκα απόστρατοι ναύαρχοι στην Τουρκία που είχαν συλληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα επειδή επέκριναν το σχέδιο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη δημιουργία της “Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης”, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Anadolu.

Και o καιρός: Λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν αναμένονται αύριο στην Αττική. Ανεμοι Δυτικοί ΝΔ έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα