back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές των λυκείων – 613 κρούσματα δηλώθηκαν στην πλατφόρμα για τα self-tests

Διαβάστε επίσης

Χωρίς προβλήματα άνοιξαν το πρωί της Δευτέρας τα Λύκεια όλης της χώρας, έπειτα από περίπου 5 μήνες απραξίας. Οι μαθητές προσέρχονται στις τάξεις με το αποτέλεσμα των self test, ενώ όπως έγινε γνωστό, έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας δηλώθηκαν στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας,  613 κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές, καθηγητές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό .

Έπειτα από 5 μήνες τηλεμαθημάτων, οι μαθητές του λυκείου ξεκίνησαν τη Δευτέρα τη διά ζώσης εκπαίδευση, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα, με το self test και τις υπεύθυνες δηλώσεις ανά χείρας. Σε όλες τις τάξεις υπάρχουν ειδικά μηνύματα για χρήση μάσκας και αντισηπτικού, ενώ οι δάσκαλοι και οι καθηγητές φροντίζουν για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των μαθητών.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, 408 είναι οι θετικοί στον κορονοϊό μαθητές, καθηγητές και λοιπό προσωπικό, σύμφωνα με τα στοιχεία της δήλωσης αποτελεσμάτων των self tests στην αντίστοιχη πλατφόρμα καθ’όλη τη διάρκεια της Κυριακής. Ειδικότερα, αρνητικά τεστ δήλωσαν 98.965 μαθητές, θετικά 236 μαθητές, ενώ μεταξύ του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού τα αρνητικά τεστ ήταν 50887 και τα θετικά 172. Η θετικότητα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, της τάξης του 0,3%, ενώ όσοι βρέθηκαν θετικοί δεν πάνε στο σχολείο τους, πριν το επαναληπτικό τεστ. Αν βγει αρνητικό, επιστρέφουν στις τάξεις, αν όχι ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

«Το πιο σημαντικό τεστ γίνεται εκτός σχολείου», αναφέρει το σχετικό σποτ  του υπουργείου Παιδείας, ενώ οδηγίες για τη διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr, αλλά και σε βίντεο (https://youtu.be/uqy9EtE1uuE).

Το πρωί της Δευτέρας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισκέφτηκε σχολεία στο Ίλιον, το Αιγάλεω και το Χαϊδάρι. Η κ. Κεραμέως ευχήθηκε στους μαθητές «καλή επάνοδο στη διά ζώσης διδασκαλία» και τους κάλεσε να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού και να διενεργούν δύο φορές την εβδομάδα το self test.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες βαθμίδες, μετά το Πάσχα αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας προκειμένου να συζητηθεί πότε και υπό ποια μέτρα θα ανοίξουν Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία. Θεωρείται βέβαιον ότι τα παιδιά και αυτών των βαθμίδων εκπαίδευσης θα επιστρέψουν στα θρανία, αλλά το ζήτημα είναι τα μέτρα που θα πρέπει να τηρηθούν αντίστοιχα και με τα Λύκεια. Η ημερομηνία – κλειδί σύμφωνα με πληροφορίες είναι η 10η Μαΐου, δηλαδή αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα.

 

Ισίδωρος Ρούσσος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα