back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Κοσμοπλημμύρα παρατηρείται αυτή την ώρα στις παραλίες της Αττικής όπου η ελεύθερη διαδημοτική μετακίνηση σε συνδυασμό με τον καλό καιρό έχουν δημιουργήσει το αδιαχώρητο. Κυκλοφοριακά προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο όπου έχουν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων στο ρεύμα προς Βουλιαγμένη.

35 μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικοί όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος προσθέτοντας πως αν δεν υπήρχε η μέθοδος των self test, τότε η διασπορά στα σχολεία, από την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας τους, θα ήταν δεδομένη.

Η πλατφόρμα self-testing.gov.gr για τη δήλωση των αποτελεσμάτων είναι από σήμερα διαθέσιμη. Απαραίτητο θα είναι το αρνητικό self test για την προσέλευση στα σχολεία τόσο από μαθητές και εκπαιδευτικούς των λυκείων που ανοίγουν αύριο όσο και από το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων. Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ κορωνοϊού θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου. Το αποτέλεσμα του πρώτου τεστ θα επιδεικνύεται για την προσέλευση στο σχολείο από Δευτέρα έως Τετάρτη και του δεύτερου την Πέμπτη.

Στην περιοχή του Αγίου Παύλου βρέθηκαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων, συνεχίζοντας τις μεγάλες επιχειρήσεις καθαριότητας απολύμανσης στο πλαίσιο της Κυριακής της καθαριότητας. “Κυριακή με απολύμανση και καθαριότητα σε όλη την περιοχή του Αγίου Παύλου και παράλληλα, ολοκληρώνουμε τις απολυμάνσεις στα σχολεία μας, για να ανοίξουν αύριο με ασφάλεια”, σημειώνει στην προσωπική του σελίδα στο fb ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εμβολιασμοί, και όπως δηλώνει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αν τηρηθούν οι παραδόσεις του 2ου τριμήνου, στις αρχές Ιουνίου θα έχουν αρχίσει να εμβολιάζονται οι υγιείς 40άρηδες. Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να χτιστεί το τείχος ανοσίας, τονίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες, ειδικά στους ηλικιωμένους, να το κάνουν. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης καλεί τους πολίτες να πράξουν το αυτονόητο: να εμβολιαστούν. Κι αυτό τη στιγμή που τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του εμβολιασμού, για ένα πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών δεν υπάρχουν καν διαθέσιμα εμβόλια, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανοίγει από αύριο το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα. Παράσταση διαμαρτυρίας οργανώνουν οι εμπορικοί σύλλογοι Κοζάνης αντιδρώντας στο μη άνοιγμα του λιανεμπορίου στην περιφέρεια.

Την αναστολή πώλησης βιομηχανικών προϊόντων από τις λαϊκές αγορές της Κοζάνης από αύριο και έως ότου επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Στην επαναφορά του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, από αύριο Δευτέρα 12 Απριλίου στην Αθήνα μετά από σχεδόν ένα χρόνο διακοπής λόγω πανδημίας, αναφέρθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθηναίων Βασίλης Κορομάντζος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 Όπως είπε, «η ελεγχόμενη στάθμευση ισχύει στις θέσεις επισκεπτών με τη λευκή διαγράμμιση κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ και το Σάββατο έως τις 4 το απόγευμα.»

Πρόσθεσε πως υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας ήδη ενημερώνουν τους πολίτες προφορικά, όπως και με ενημερωτικό έντυπο υλικό.

Καρέ – καρέ εξετάζουν οι αστυνομικοί βίντεο από κάμερες ασφαλείας, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν νέα στοιχεία για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής πίσω από τη συγκεκριμένη δολοφονία βλέπουν τη μεθοδολογία οργανωμένου εγκλήματος με προμελέτη και σχεδιασμό. Την ίδια ώρα σε κλίμα οδύνης είπαν το τελευταίο αντίο συγγενείς και φίλοι στον αδικοχαμένο δημοσιογράφο στην γενέτειρά του το Καλλίφυτο Δράμας.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 3η αγωνιστική των Play Off της Σούπερ Λιγκ:

Άρης – ΑΕΚ. 1-3

σε λίγη ώρα : Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ και

στις επτά και μισή Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα