back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συγκέντρωση και πορεία του συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν μέλη του συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων νόμου Αττικής στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο ύψος της Λεωφόρου Αμαλίας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το υπουργείο Τουρισμού. Παράλληλα στο πλαίσιο της κινητοποίησης, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων, έχει κηρύξει τετράωρη στάση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό κλιμακώνουν τη διαμαρτυρία τους, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχαν πραγματοποίηση κινητοποίηση που κατέληξε στο υπουργείο Εργασίας. Εκεί είχαν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, η οποία, σύμφωνα με το συνδικάτο, ήταν άκαρπη.

Τα επόμενα λεπτά πρόκειται να πραγματοποιηθεί, εκτός απροόπτου, συνάντηση εντός του υπουργείου Τουρισμού, μεταξύ αντιπροσωπείας των εργαζομένων και κλιμάκιο του υπουργείου.

Το συνδικάτο επισιτισμού-τουρισμού-ξενοδοχείων νόμου Αττικής, ζητεί, μεταξύ άλλων, να επαναπροσληφθούν οι εποχικοί εργαζόμενοι, να διασφαλιστεί το εισόδημα μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα, καθώς επίσης και μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα